Barwnik Maddera - recenzje, stosowanie, przeciwwskazania

Torbiel

Wysłany przez: admin w Medicinal Products 30.06.2018 0 588 Views

Instrukcje użytkowania:

Ceny w aptekach internetowych:

Barwienie Maddera - wieloletnia roślina stosowana w medycynie.

Barwnik Madder zawiera flawonoidy, kumaryny, węglowodany.

Korzeń Maddera zawiera antrachinony, cukier, kwas askorbinowy, irydoidy, substancje pektynowe, cytrynowy, jabłkowy, kwas winowy, białka.

Wszystkie te substancje przyczyniają się do niszczenia kamieni w pęcherzu moczowym, nerkach, pomagają usunąć szczawiowy, fosforan i inne sole. Suchy ekstrakt z barwnika madder stosowany jest w medycynie urzędowej jako środek moczopędny, przeciwskurczowy.

Uwalniaj tabletki na bazie ekstraktu z madderowego barwnika. W medycynie ludowej używane proszki, wywar, napar z roślin.

Proszek, wywar, napar, ekstrakt z barwnika maddera stosuje się w leczeniu: chorób wątroby, nerek, narządów oddechowych, dróg moczowych, śledziony, gruźlicy jelit i kości, zapalenia szpiku, krzywicy, wodobrzusza, skrofuli, czerwonki, niedokrwistości z brakiem miesiączki, rwy kulszowej, dny.

Na zewnątrz Madder stosuje się do rozjaśniania plam starczych, leczenia grzybicy, owrzodzeń skóry i trądziku różowatego.

Dobre recenzje barwników Maren, których wywar jest stosowany zewnętrznie w leczeniu raka skóry.

Tabletki Madder Dye przed użyciem rozpuszcza się w 0,5st. ciepła przegotowana woda. Zabieg trwa 20-30 dni, weź dwie, trzy tabletki barwnika Madder trzy p / dzień.

Rdzeń Madder do przygotowania wywaru w stosunku 1:10 z wodą.

Aby usunąć kamienie, proszek Marena pobiera trzy p / dobę jeden gram, popijając przegotowaną ciepłą wodą (50-100 ml). Wypij proszek przed kamieniami, okresowo poddawany badaniu.

Jeśli przekroczysz dawkę, szaleniec może spowodować ból i pogorszenie przewlekłego zapalenia. Istnieją również opinie o barwniku Maren, prowadzącym do reakcji alergicznych.

Również w trakcie leczenia należy pamiętać, że z powodu użycia wywarów, proszku lub tabletek Maren mocz staje się różowawy. Jeśli kolor moczu staje się bardziej intensywny, brązowo-czerwony, konieczne jest zmniejszenie dawki środka lub zaprzestanie przyjmowania go na chwilę.

Barwnika Marin nie należy stosować do: niewydolności nerek, ciężkiego, wrzodu trawiennego, przewlekłego kłębuszkowego zapalenia nerek, ostrego, z nietolerancją galaktozy, złego wchłaniania galaktozy-glukozy, niewydolności lakatazy, nadwrażliwości.

Potwierdzone dane na temat możliwości wykorzystania środków na podstawie Mareny w okresie laktacji, ciąża nie jest.

Tabletki ekstraktu z barwnika Madder 20 szt.

Ekstrakt z barwienia Maddera 0,25 g liczba 20 tabletek

Ekstrakt z barwienia Maddera N20 tabl

Informacje o leku są uogólnione, podane w celach informacyjnych i nie zastępują oficjalnych instrukcji. Samoleczenie jest niebezpieczne dla zdrowia!

Według wielu naukowców kompleksy witaminowe są praktycznie bezużyteczne dla ludzi.

Dentyści pojawili się stosunkowo niedawno. Już w XIX wieku obowiązkiem zwykłego fryzjera było wyciąganie obolałych zębów.

Waga ludzkiego mózgu wynosi około 2% całej masy ciała, ale pochłania około 20% tlenu wchodzącego do krwi. Fakt ten powoduje, że ludzki mózg jest wyjątkowo podatny na uszkodzenia spowodowane brakiem tlenu.

U 5% pacjentów lek przeciwdepresyjny Clomipramine powoduje orgazm.

Wiele leków początkowo sprzedawano jako leki. Heroina, na przykład, była pierwotnie sprzedawana jako lekarstwo na kaszel dla niemowląt. A kokaina była zalecana przez lekarzy jako środek znieczulający i jako środek zwiększający wytrzymałość.

Najrzadszą chorobą jest choroba Kourou. Tylko przedstawiciele plemienia Fur na Nowej Gwinei są chorzy. Pacjent umiera ze śmiechu. Uważa się, że przyczyną choroby jest jedzenie ludzkiego mózgu.

Osoba przyjmująca leki przeciwdepresyjne w większości przypadków ponownie cierpi na depresję. Jeśli człowiek radzi sobie z depresją z własnej siły, ma wszelkie szanse, aby zapomnieć o tym stanie na zawsze.

Według badań kobiety, które piją kilka szklanek piwa lub wina tygodniowo, mają zwiększone ryzyko zachorowania na raka piersi.

Dobrze znany lek „Viagra” został pierwotnie opracowany do leczenia nadciśnienia tętniczego.

Według statystyk, w poniedziałki ryzyko urazów kręgosłupa wzrasta o 25%, a ryzyko zawału serca o 33%. Bądź ostrożny.

Miliony bakterii rodzą się, żyją i umierają w naszych jelitach. Można je zobaczyć tylko przy silnym wzroście, ale jeśli się połączą, zmieszczą się w zwykłej filiżance kawy.

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili eksperymenty na myszach i doszli do wniosku, że sok arbuzowy zapobiega rozwojowi miażdżycy. Jedna grupa myszy piła zwykłą wodę, a druga - sok arbuzowy. W rezultacie naczynia drugiej grupy były wolne od płytek cholesterolu.

Ludzki żołądek dobrze radzi sobie z ciałami obcymi i bez interwencji medycznej. Wiadomo, że sok żołądkowy może nawet rozpuszczać monety.

Najwyższą temperaturę ciała odnotowano w Willie Jones (USA), który został przyjęty do szpitala o temperaturze 46,5 ° C

Podczas kichania nasze ciało całkowicie przestaje działać. Nawet serce się zatrzymuje.

Zapalenie gruczołu krokowego jest chorobą zapalną gruczołu krokowego. Objawia się dysfunkcją gruczołu i prowadzi do problemów z oddawaniem moczu, zabawek seksualnych.

Madder barwnik z kamicy moczowej

Treść artykułu:

  • Opis i cel
  • Przydatne właściwości
  • Przeciwwskazania
  • Skład i składniki
  • Wybór leków
  • Instrukcje użytkowania
  • Prawdziwe recenzje

Madder Dye to zioło aktywnie stosowane w leczeniu kamicy moczowej. Każdy lek ziołowy, który zawiera szaleństwo, jest dość skuteczny i bezpieczniejszy niż narkotyki syntetyczne. Jego działanie jest opisane jako wieloskładnikowe. Roślina ta nie wywołuje niepożądanych reakcji lub powikłań w przebiegu choroby, dokładnie wykonuje wszystkie swoje funkcje w celu utworzenia układu moczowego. Nie można nazwać marren uniwersalnym lekarstwem, niemniej jednak ma ono najszersze spektrum działania.

Opis i cel szaleństwa barwnika

Barwienie Maddera to roślina wieloletnia, bezpretensjonalna w warunkach wzrostu i mało wymagająca do pielęgnacji. Inne nazwiska, które stały się popularne w życiu popularnym, to crapp, marina, szalony perel lub szalony gruzin.

Przygotowanie surowców do celów medycznych obejmuje wybór korzenia rośliny jesienią, kiedy część nadziemna już umarła, lub wiosną, kiedy pierwsze pędy jeszcze się nie pojawiły. Proces jest dość żmudny. Wykopane korzenie dokładnie oczyszczono z ziemi zimną wodą, a następnie wysuszono. Można suszyć zarówno na świeżym powietrzu, ale nie w promieniach słonecznych, a także w pomieszczeniach o niskiej wilgotności i stałej wentylacji. Podczas suszenia w specjalnych komorach suszących temperatura nie powinna przekraczać 50 stopni Celsjusza.

Wskazania do stosowania są dość obszerne. Opierają się na licznych dobroczynnych właściwościach tej rośliny. Preparaty na bazie krappa są przepisywane do leczenia chorób różnych układów organizmu - trawiennych, oddechowych, moczowych, skórnych itp. Na przykład gruźlica (jelitowa lub kostna), zapalenie szpiku, krzywica, wodobrzusze, dna moczanowa, kamica moczowa, grzybica, wrzody na skórze i błonach śluzowych, trądzik, plamy starcze, rak skóry i wiele innych.

Duża rola barwnika szalejącego odgrywa w leczeniu kamicy moczowej, która jest chorobą metaboliczną. Tworzenie się kamieni w układzie moczowym jest dość powszechną chorobą wśród ludności w wieku produkcyjnym. Jego udział w ogólnej liczbie chorób urologicznych jest wysoki - od 32 do 40%, według wskaźników w różnych krajach.

Przyczyny są liczne: predyspozycje genetyczne, codzienna dieta, warunki środowiskowe i choroby nabyte wpływające na metabolizm organizmu. Wśród chorób, które powodują powstawanie kamieni o różnym składzie, znajdują się awitaminoza, dna, osteoporoza i zapalenie szpiku, zapalenie trzustki i inne choroby przewodu pokarmowego, zapalenie gruczołu krokowego (czytaj o Uretromol z zapalenia gruczołu krokowego), zapalenie pęcherza moczowego, odmiedniczkowe zapalenie nerek i inne. Istnieje również predyspozycja genetyczna, która może służyć jako przyczyna tylko w połączeniu z innymi czynnikami.

Objawy kamicy moczowej są bardzo wyniszczające dla osoby, przynoszą wiele dyskomfortu i strachu. Należą do nich krew w moczu, ból w pachwinie i / lub okolicy lędźwiowej, częste oddawanie moczu, kolka nerkowa, niepełne opróżnianie pęcherza moczowego, któremu towarzyszy przecięcie. Możliwe jest również zwiększenie temperatury, wymioty.

W tej chwili przeprowadzono wiele testów, których wyniki dowodzą wysokiej skuteczności madderowego barwnika z kamicy moczowej. Jednocześnie istnieje wysoki stopień bezpieczeństwa użytkowania dla większości pacjentów.

W oparciu o powyższe dane (wskazania do stosowania i możliwe przyczyny powstawania kamieni) w ramach leczenia kamicy moczowej można stwierdzić, że szaleństwo ma podwójny efekt. Z jednej strony pomaga pozbyć się kamieni, z drugiej strony zwalcza podstawowe przyczyny pojawienia się nierozpuszczalnych soli w układzie moczowym (w odniesieniu do opisanych powyżej chorób, które negatywnie wpływają na metabolizm).

Przydatne właściwości wieloletniego barwienia szaleńców

Barwnik Madder ma wszechstronne przydatne właściwości. W leczeniu kamicy moczowej ma następujące korzystne efekty:

    Działanie przeciwskurczowe. Zmniejsza napięcie mięśni gładkich i poprawia perystaltykę mięśni.

Działanie moczopędne. Madder zwiększa tempo powstawania moczu, zmniejszając poziom płynu w tkankach ciała. Zapobiega odwrotnej absorpcji do organizmu różnych substancji (wody, soli itp.) Z już utworzonego moczu pierwotnego. Jednocześnie zwiększa się również wskaźnik eliminacji.

Ulga w bólu. Madder w dowolnej postaci dawkowania może zmniejszyć ból związany z pacjentami z kamicą moczową.

Właściwości antybakteryjne. Składniki odżywcze roślin eliminują zarazki należące do grupy cocco.

Działanie przeciwzapalne. Aktywnie tłumi procesy zapalne w organizmie.

Niszczący wpływ na kamienie. Pod wpływem substancji zawartych w opisywanej roślinie kamienie ulegają poluzowaniu, co przyczynia się do ich szybszego i mniej bolesnego usunięcia. Największe destrukcyjne działanie barwienia szaleństwa ma na kamienie, składające się z kwasu fosforowego wapnia i magnezu.

  • Właściwość gojenia ran. Pomaga zatrzymać krew i szybkie gojenie się ran w uszkodzeniach dróg moczowych podczas wyjścia z kamienia.

  • Efektem tego jest bezbolesne wydalanie piasku i małych kamieni, obniżenie poziomu kwasowości moczu.

    Ogólnie rzecz biorąc, poza opisanymi właściwościami, innym przypisuje się szalony szalunek:

      Aktywność przeciwnowotworowa. Przejawia się w niszczycielskich skutkach zawartych w kumarynach roślinnych w stosunku do aparatu genetycznego guza.

    Właściwości przeciwgorączkowe. Działanie przeciwzapalne przyczynia się do obniżenia wysokiej temperatury ciała.

    Efekt toniczny. Daje energię, zwiększając wydajność.

    Efekt hipotensyjny. Usuwanie nadmiaru płynu i soli z organizmu, tj. normalizacja równowagi woda-sól prowadzi do normalizacji ciśnienia krwi.

  • Inne. Antyalergiczny, przeciwdrgawkowy, przeciwtoksyczny, przeciwkaszlowy, napotny, ściągający.

  • Przeciwwskazania do stosowania madderowego barwnika

    Biorąc pod uwagę właściwości krappa, możliwe jest opisanie przeciwwskazań do stosowania, tj. te patologiczne stany organizmu, które zapewniają odrzucenie leków, które mają tę roślinę w swoim składzie.

    Nie zaleca się używania barwnika szalejącego w następujących przypadkach:

      W obecności wrzodu żołądka, nadkwaśne zapalenie żołądka;

    W niewydolności nerek;

    W przewlekłym lub ostrym przebiegu kłębuszkowego zapalenia nerek;

    Z nietolerancją galaktozy;

    W obecności indywidualnej nietolerancji przez organizm jakiejkolwiek substancji będącej częścią rośliny;

  • Podczas laktacji.

  • Istnieje również limit wiekowy - do 18 lat, wstęp jest zabroniony.

    Stosowanie barwnika madder powinno być skoordynowane z wykwalifikowanym lekarzem specjalistą, który w pełni rozważy wady i zalety, wypisze prawidłową dawkę i częstotliwość podawania. Tylko poważna postawa pomoże chronić Cię przed skutkami ubocznymi i uzyskać maksymalny efekt terapeutyczny.

    Możliwe działania niepożądane to:

      Pojawienie się lub wzmocnienie bólu;

    Skład i składniki barwnika madder

    Każda część rośliny zawiera pewne substancje. Pomimo faktu, że duża liczba przydatnych substancji (irydoidów, kwasów fenolokarboksylowych, flawonoidów, kumaryn, węglowodanów) została znaleziona w powietrznej części szalejącego barwnika, system korzeniowy tej rośliny wieloletniej jest stosowany w leczeniu kamicy moczowej, ponieważ jego skład jest bardziej odpowiedni do leczenia tej choroby.

    Bogaty skład chemiczny zapewnia pełną listę przydatnych właściwości szaleńca. Poznajmy go lepiej:

      Kwasy organiczne. Jeden z nich, kwas cytrynowy, ma ogromne znaczenie dla prawidłowego przebiegu oddychania komórkowego. Obecny jest również kwas winowy. Poprawia trawienie, poprawia metabolizm. Kwas jabłkowy ma szerokie spektrum działania, które stymuluje procesy metaboliczne, a zatem jest ważną substancją w leczeniu kamicy moczowej. Poprawia krążenie krwi i normalizuje metabolizm komórkowy, wzmacnia układ odpornościowy, zapewnia działanie przeciwzapalne, poprawia równowagę wodną.

    Antrachinony. Wśród nich są purpuryna, purpoksantyna, alizaryna, kwas ruberytrynowy, haliozyna, rybadyna, iberycyna. Mają lekkie działanie przeczyszczające. Odpowiedzialny za zahamowanie procesu ponownego wychwytu wody z jelit i dróg moczowych. Popraw perystaltykę miękkich mięśni. Przyczynia się do przywrócenia komórek i wzmocnienia układu odpornościowego.

    Iridoidy. Są to nietoksyczne, ale bardzo gorzkie substancje. Są w stanie ustanowić procesy trawienne, przyspieszyć eliminację substancji toksycznych, mają działanie moczopędne, żółciopędne i przeciwbakteryjne, stymulują procesy gojenia się ran.

    Triterpenoidy. Mają antybiotyki i stymulują procesy metaboliczne. Mają także wysoką aktywność przeciwbakteryjną. Wykonaj jako adaptogen i immunomodulator. Promuj gojenie ran. Wzmocnij ściany naczyń krwionośnych.

    Sahara. Są ważnym źródłem energii dla całego ciała.

    Kwas askorbinowy. Zmniejsza poziom kwasu moczowego we krwi. Reguluje procesy redoks. Poprawia przepuszczalność naczyń włosowatych. Zwiększa odporność.

    Wiewiórki. Weź udział w syntezie enzymów niezbędnych do normalnego trawienia. Reguluj hormony. Weź udział w transporcie hemoglobiny. Zwiększ funkcje ochronne ciała.

    Substancje pektynowe. Przyspieszenie eliminacji substancji toksycznych, metali ciężkich i radionuklidów. Normalizuj metabolizm. Oczyść krew ze szkodliwego cholesterolu.

  • Makro i pierwiastki śladowe. Niezbędny do prawidłowego działania całego ciała.

  • Wybór narkotyków z bezczeszczeniem

    System korzeniowy Krapp zawiera nie tylko przydatne substancje, ale także niebezpieczne. Eksperymenty wykazały, że lucidine jest silnym pierwiastkiem rakotwórczym, który może powodować powstawanie nie tylko łagodnych, ale także złośliwych guzów w niektórych narządach układu pokarmowego. Zatem jelito, wątroba i żołądek są narażone na niekorzystne skutki.

    Ale to wszystko ma znaczenie tylko przy użyciu surowców. W związku z tym madderowy barwnik korzeniowy nie jest stosowany do leczenia w czystej postaci. Pierwszeństwo powinny mieć produkty farmaceutyczne wytwarzane przy użyciu odpowiedniej technologii czyszczenia.

    Krapp jest stosowany w różnych postaciach dawkowania. Wybór jednej lub drugiej formy zależy od lokalizacji kamieni, formy choroby i jej ciężkości.

    Rozważ kilka form dawkowania z natryskiem:

      Rozdrobniony korzeń. Zastosuj do gotowania bulionu i naparu. Odwar doskonale usuwa sole nagromadzone w organizmie. Infuzja eliminuje ból w obecności kamieni w woreczku żółciowym. Cena za jedną paczkę z masą suszonego korzenia 50 g - od 50 do 90 rubli.

    Nalewka. Gotową nalewkę można kupić w aptekach. Wskazania do stosowania to początkowy etap urolitazy, choroba stawów i procesy zapalne w nerkach. Osobno warto wspomnieć o leku Cistenal. Jest nalewką wieloskładnikową, zawiera salicylan magnezu, etanol, olejki eteryczne i barwnik madder. Wskazania do jego stosowania - zapalenie pęcherza moczowego, kamica moczowa. Można kupić dziesięciocentówki w postaci nalewki za 250 rubli.

    Pigułki Zawierają 250 mg ekstraktu z barwnika madder. Koszt na blister (10 tabletek) - od 60 rubli. Zawierają substancje pomocnicze, na przykład laktozę, dwutlenek krzemu, stearynian wapnia, skrobię ziemniaczaną itp. Są one stosowane w leczeniu kamieni nerkowych. Znacznie ułatwiają usuwanie piasku i kamieni.

    Herbata ziołowa. Zawiera nie tylko madderowe barwienie, ale także inne składniki roślinne, np. Kwiatostany rumianku, liście brzozy. Zmiękcza kamienie w dowolnej części dróg moczowych, pomaga im bezpiecznie opuścić ciało. Koszt opakowania o wadze 50 g - od 100 rubli.

    Krople. Są najlepszym sposobem rozpuszczania szczawianów. Szybko usuwają obrzęki, stabilizują pracę nerek. Koszt butelki (50 ml) - od 200 rubli.

  • Proszek. Mianowany w obecności dużych kamieni. Proszek korzeniowy Krapp eliminuje pojawiający się zespół bólowy, poprawiając samopoczucie pacjenta. W aptekach cena proszku zaczyna się od 90 rubli.

  • Instrukcje użycia barwnika madder

    Dieta pacjenta podczas przyjmowania leków z natryskiem barwnika zapewnia ograniczenie jedzenia żywności zawierającej duże ilości kwasu szczawiowego i cytrynowego, tj. figi, szczaw, portulaca, żurawina, truskawki, berberys, maliny itp. Powinieneś całkowicie porzucić czekoladę, sosy, ogórki, szpinak, cytrusy, kakao. Przydatne są pokarmy zawierające witaminy A i B, które obejmują arbuz, nie kwasowe odmiany jabłek, kantalupa, buraki, zboża, oleje roślinne, mięso, ryby, ogórki.

    Podstawowe zasady barwienia maddera:

      Zazwyczaj leczenie trwa 3-4 tygodnie.

    Między kursami konieczne jest wytrzymanie przerwy - od 30 dni do 11 miesięcy, w zależności od postaci dawki.

    Wskazane jest, aby przyjmować niemal wszystkie formy leku z obtaczeniami po posiłkach (w ciągu 30-40 minut). Inne - patrz instrukcje dotyczące zakupionego leku.

    Podstawą zmniejszenia dawki jest pojawienie się kolki nerkowej.

    Bóle krzyża, ciemny mocz wymagają przerwania leczenia.

  • Odbiór krappa w postaci płynnej należy przeprowadzać przez słomkę, aby zmniejszyć szkodliwy wpływ na zęby.

  • Jeśli mówimy o różnych formach dawkowania, przybliżone instrukcje dla szaleńca w każdym przypadku są nieco inne. Tak więc, jak wziąć szalony barwnik w różnych postaciach dawkowania:

      Korzeń Krappa. Przepis na bulion jest taki: 5 g sproszkowanego korzenia zalać 300 g wrzącej wody i gotować przez 10 minut. W tym czasie duża ilość składników odżywczych nasyca wodę. Po gotowaniu roztwór filtruje się i pobiera trzy razy dziennie po 100 ml.
      Przepis: 5 g rozdrobnionego korzenia zalać 200 ml wody w temperaturze pokojowej, pozostawić do zaparzenia na 8-10 godzin. Po odfiltrowaniu korzeni ponownie wlać 200 ml wody, ale już gotuje się i ponownie przefiltrować po 15 minutach. Odpady są odrzucane, a pierwsze i drugie roztwory są mieszane. Brać dwa razy dziennie, 200 ml na raz.

    Nalewka. Odbiór większości nalewek odbywa się w ciągu 30-40 minut po posiłku trzy razy dziennie. Dawkowanie - 5 ml w jednym kroku. Ta postać dawkowania wymaga wystarczającego spożycia płynu podczas leczenia. Dawka nalewki z Cistenal jest mniejsza niż dla innych i wynosi 3-5 kropli, częstość podawania wynosi 3 razy dziennie. Istnieją inne cechy stosowania Cistenal: lek rozpuszcza się w wodzie lub stosuje na cukier, przyjmowany przed posiłkami. W przypadku negatywnej reakcji układu pokarmowego lek przyjmuje się po posiłkach.

    Pigułki Przed użyciem tabletki rozpuszcza się w 100 ml wody. Dawkowanie - 250 mg ekstraktu trzy razy dziennie. Przy szczególnie ciężkim przebiegu przepisanej zwiększonej dawki - 2-3 tabletki trzy razy dziennie. Czas trwania leczenia wynosi do 30 dni z przerwą 30-45 dni.

    Herbata ziołowa. Można dozować - 1 worek herbaty ziołowej na 1 przyjęcie. W innych przypadkach należy dokładnie przestudiować instrukcje użytkowania. Technologia gotowania polega na użyciu gorącej, ale nie wrzącej wody (200 ml), którą wlewa się do mieszaniny warzyw. Czas wystarczający na infuzję wynosi 5 minut. Odbiór herbaty leczniczej odbywa się 1 raz dziennie wieczorem. Zaleca się powtarzanie 30-dniowego cyklu leczenia nie częściej niż raz w roku.

    Krople. Konieczne jest przyjmowanie dwa razy dziennie w regularnych odstępach czasu. 20 kropli rozcieńczono 100 ml czystej wody. Akceptowane z posiłkami.

  • Proszek. Brać 2-3 razy dziennie. Zmyć przegotowaną wodą. Postępuj zgodnie z normalnym schematem picia.

  • Prawdziwe recenzje leków z kiczami

    Z reguły opinie o szalupie stosowanym jako lek w leczeniu kamicy moczowej są pozytywne. W większości przypadków nie ma skutków ubocznych, więc lekarze raz po raz przepisują swoim pacjentom skuteczne i bezpieczne środki. Prawdziwe recenzje szaleńca to:

    Bardzo się cieszę, że mój lekarz prowadzący przepisał mi tylko szaleństwo, a nie coś jeszcze droższego. Marin można kupić w każdej aptece. Bardzo podobał mi się ten lek, już od 2-3 dni leczenia odczuwałam znaczącą ulgę, ustąpił ból podczas oddawania moczu. Badanie wykazało, że kamień szybko zaczął się rozpadać, chociaż początkowo jego wymiary mnie przerażały. Przebieg leczenia wynosił 3 tygodnie. Nie było żadnych skutków ubocznych.

    Po początku szaleństwa mój obrzęk szybko zniknął, stawy stały się bardziej mobilne. Od samego początku często odwiedzałem toaletę, ale proces ten nie powodował tak silnego bólu. Mogę również zauważyć, że ciśnienie nieco się zmniejszyło, więc ogólny stan również był zadowolony.

    Kilka miesięcy temu znaleziono mi kamyk w nerkach i piasek w moczu. Następnie wyznaczyli Urolesana i Kanefrona. Objawy szybko minęły i przez jakiś czas nie przeszkadzały. Ale miesiąc temu pojawili się ponownie. Tym razem lekarz przepisał obłąkanego szaleńca. Już w drugim tygodniu przyjmowania, złe samopoczucie zostało zastąpione poczuciem zdrowia. Madder wyszedł mi znacznie taniej niż poprzedni zabieg, ale efekt jest wciąż taki sam. Więc droższe nie jest lepsze.

    Jak wziąć bilon - spójrz na film:

    Barwienie Maddera

    Nazwa łacińska: Rubla tinctorum L.

    Barwienie Maddera stosowane jest w medycynie ludowej!

    Recenzje

    07/14/17 Ilya

    Bardzo rozczarowany jakością twoich ziół, nie wszystkie, ale komnata na zdjęciu pochodzi z kwiatów, oraz w wiązce zmielonego pyłu, w którym nawet odcień fioletowego koloru, a nawet jeden liść nie są widoczne. Chociaż od dłuższego czasu jestem zaznajomiony z bólem pleców i wiem, co to jest, powstały nawet wątpliwości, czy to w ogóle ból pleców? W Knyazhik jakość to także obrzydliwe, solidne pałeczki, choć na zdjęciu masz je z liśćmi. Sushenitsa i Hyssop również nie są wyjątkiem - mielone jak proszek. Jedyne, co lubię w tobie, to Lemna, nawet jeśli jest w nim wiele małych ślimaków, ale jego jakość jest doskonała, Maren jest dobra, Lespedec nie jest zły, Wrok jest wspaniały. Ale jakość ziół wymienionych powyżej jest szokująca i już boję się zamówić u ciebie.

    Porada lekarza

    08/31/18 Alexander

    Witaj, Julio Evgenievna!
    Chcę prosić o radę i pomoc w kwestii zdrowia mojej żony Ludmiły. Spróbuję w pełni opisać wszystko.
    Od dzieciństwa jego żona cierpiała na przewlekłe zapalenie migdałków, ze wszystkimi następstwami po hipotermii. Leczenie polegało następnie na nałożeniu roztworu Lugola na gardło.
    W latach studenckich rozpoznano dyskinezę dróg żółciowych. W 2006 r. Pierwsze pogorszenie przed ślubem. Próbowano mieć dziecko, ale zdiagnozowano niepłodność. Od 12. roku życia cykl został zakłócony i terapia wielu lekarzy, do których się zwrócono, nie przyniosła rezultatów.
    W 2012 roku miały miejsce okresowe ataki, jak się okazało, pierwsze wezwania z żółci, które wkrótce utworzyły kamienie. I choć były małe, próbowano je rozpuszczać, leczyć i stosować środki farmaceutyczne i zioła w aptece „.” Powtarzające się ataki z coraz mniejszymi przerwami zmuszano do podjęcia operacji usunięcia żółci w 2013 r. (Cholecystektomia laparoskopowa). Przed operacją występowały przewlekłe zapalenie pęcherzyka żółciowego, zaostrzenie, przewlekłe zapalenie trzustki - zaostrzenie, przewlekłe niezbadane zapalenie błony śluzowej żołądka - zaostrzenie, występowały także refluksy, a nawet przewlekłe wtórne odmiedniczkowe zapalenie nerek - zaostrzenie.
    Po operacji przez długi czas dostosowywano zdrowie, wraz z leczeniem niepłodności. Do 2014 r. Przyjmowała preparaty hormonalne Diana 35, które powodowały przyrost masy ciała i okresowe ataki w obszarze przewodu pokarmowego. Od 2014 roku podjęła leczenie zmieniając lekarza prowadzącego, aw 2016 roku urodziła się córka.
    Po porodzie zmienił się kolor i zapach moczu, pojawiły się częste popędy do toalety.
    Wyniki badania za listopad 2016 r. Analiza moczu przez Nechyporenko. Liczba leukocytów - 356250 (w tempie do 2000), liczba czerwonych krwinek - 40600 (w tempie do 1000). W ogólnej analizie moczu wykryto nabłonek płaskiego 20-25 (w tempie 6-8) w polu widzenia, przejściowy 1-2, bakterie ++++ (E. coli).
    USG nerek. Racja. Lokalizacja - pominięta (co było również widoczne na USG przed dostawą). Forma ma kształt fasoli, kontury są równe, wymiary 87 * 42 mm, grubość panheacramu jest umiarkowanie zwiększona, moczowód nie jest rozszerzony, kamienie są zwapnione do 2 mm. W lewo. Lokalizacja jest normalna, kształt ma kształt fasoli, kontury są równe, wymiary wynoszą 119 * 56 mm, grubość panheemy wynosi 19 mm, echogeniczność panheemy jest średnia, moczowód nie jest wydłużony, kamienie są zwapnieniami do 2 mm. Wnioski: nefroptoza po prawej stronie, przewlekłe zapalenie nerek po prawej stronie, mikrozapalenie.
    Przeprowadzono leczenie, które wystarczyło do sierpnia 2017 roku. Analiza moczu wykazała płaski nabłonek 8-10 i sole szczawianowe. Oddawanie moczu było z krwią i zapachem. Nastąpiła temperatura.
    Później, w listopadzie 2017 r., Pojawia się przewlekłe zapalenie pęcherza moczowego. 7 marca 2018 r. Nastąpiło ponowne zaostrzenie, temperatura wzrosła, ból bolący przeszedł w kolkę nerkową, częste oddawanie moczu było z krwią, na krótko utracono przytomność z powodu bolesnego szoku.
    Lekarz prowadzący przeprowadził badanie ultrasonograficzne w prywatnej klinice, ale jego diagnoza sprawiła, że ​​wątpił w poprawność badania (nie będę nawet miał czasu na badanie). Ponownie wykonaliśmy USG w kwietniu 2018 r. Z innym specjalistą.
    Prawa nerka. Lokalizacja jest normalna, ruchliwość jest zachowana, kształt ma kształt fasoli, kontury są równe, wymiary wynoszą 98 * 54 mm, grubość panechrimu wynosi 16-17 mm, normalna warstwa korowa i piramidy. Echogeniczność jest średnia, zatokę nerkową stanowi prawidłowy wzór naczyniowy, CLS nie jest rozszerzony, moczowód nie jest rozszerzony, konkrementy są określane w kielichu środkowym 3,5 mm bez cienia echa. Lewa nerka. Lokalizacja jest normalna, ruchliwość jest zachowana, kształt ma kształt fasoli, kontury są równe, wymiary 108 x 53 mm, grubość panechrimu wynosi 16-17 mm, normalna warstwa korowa i piramidy. Echogeniczność jest średnia, zatokę nerkową stanowi prawidłowy wzór naczyniowy, CLS nie jest rozszerzony, moczowód nie jest rozszerzony, nie ma kamieni, określa się mikrozwapnienia.
    Dzięki istniejącej ankiecie zwrócił się do nefrologa, który wyznaczył dodatkowe testy:
    Biochemia: wapń całkowity (sirovatka) - 2,68 mmol / l, magnez - 0,81, ALT - 15, AST - 16, GGT - 18, fosfataza alkaliczna - 74, bilirubina pośrednia - 7, całkowita bilirubina - 10,3, bilirubina bezpośrednia - 3,3, białko całkowite - 86,5, albumina - 53,9, kreatyna - 77, mocznik - 4,5, kwas moczowy - 308, cholesterol - 5,74, triglicerydy - 0,55, HDL - 1, 94, LDL - 3,18, LP o bardzo niskiej gęstości - 0,62, współczynnik aterogenny - 1,96, glukoza (syrovatka) - 4,62.
    Elektrolity krwi: potas - 4,61, sód - 140, chlor - 97,4, TSH - 2,75, wolny T4 - 1,23, para-hormon - 57,4, jonizowany wapń - 1,33, fosfor - 1,25.
    Ogólna analiza moczu i mikroskopii ręcznej osadu według norm nie ujawniła żadnych nieprawidłowości. Analiza moczu według Nechyporenko.
    Leukocyty - 1,5, erytrocyty - 0,25, bakposiv - nie ujawniły niczego, rozmaz na rzęsistkach, ureaplazmie, chlamydiach i mikroplazmie - nic nie ujawnił.
    Został mianowany: Kanefron 2 razy 3 razy - 2 miesiące, Inteligentna omega, Magne B6, Hepel. Dwa miesiące później (05/16/18) pokazano powtarzające się analizy.
    Biochemia: całkowity wapń (sirovatka) - 2,48, hormon przytarczyc - 55. Analiza moczu i ręczna mikroskopia osadu nie wykazały żadnych nieprawidłowości.
    Ultrasonografia od 06/25/18. Prawa nerka. Lokalizacja jest normalna, ruchliwość jest zachowana, kształt ma kształt fasoli, kontury są równe, wymiary wynoszą 98 * 52 mm, grubość panechrimu wynosi 16-17 mm, normalna warstwa korowa i piramidy. Echogeniczność jest średnia, zatok nerkowa jest prawidłowym wzorem naczyniowym, CLS jest miednicą szczelinową, moczowód nie jest rozszerzony, kamienie są określane w środkowej miseczce - 4 mm z cieniem echa. Lewa nerka. Lokalizacja jest normalna, ruchliwość jest zachowana, kształt ma kształt fasoli, kontury są równe, wymiary wynoszą 103 * 54 mm, grubość panechrimu wynosi 16-17 mm, normalna warstwa korowa i piramidy. Echogeniczność jest średnia, zatokę nerkową stanowi wzór naczyniowy, CLS jest miednicą szczelinową, moczowód nie jest rozszerzony, kamienie nie są, określa się mikrozwapnienia.
    Jak widzisz, CLS się zmienił i kamień w prawej nerce urósł trochę i nabrał echa. Za radą naszego przyjaciela żona zaczęła pić taniego lepespeta.
    Nawiasem mówiąc, w tej chwili moja żona była uczulona na ambrozję (którą cierpi od prawie dziesięciu lat), a kilka dni później poczuła, że ​​przeszła na oskrzela lub tchawicę.
    Jak możemy pomóc w naszym przypadku? Będziemy wdzięczni za każdą podpowiedź!

    Witaj, Aleksandrze!
    Analizy współmałżonka są w porządku, rekompensata jest dobra, pomimo kamicy moczowej, przewlekłego odmiedniczkowego zapalenia nerek! Teraz konieczne jest poprawienie metabolizmu i usunięcie szczawianów. I nie ma nic lepszego niż wody pięknego kurortu Truskawiec!
    Ale w trakcie przygotowań do leczenia uzdrowiskowego zacznij tak:
    1. Herbata z Durishnik v. Oxaluria:
    - 1 łyżka. Zioła zalej 1 szklanką wody, zagotuj i wlej do termosu na noc. Przecedzić, wycisnąć i wypić 70,0 ml trzy razy dziennie, przed posiłkami w 5 minut. Kurs - 2 tygodnie; przerwać 10 dni i powtórzyć dwa razy.
    2. Zbierz zioła.
    Korzenie: barwienie Maddera - 1 łyżeczka; Nasiona kopru - 2, Half-fallen - 1, Peppermint - 1, Round-leaved Grushanka - 1, Gryzhnik naked - 1, Juniper fruits - 1 łyżeczka.
    Rozdrobnić trawę i owoce równomiernie do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynie; wymieszać równomiernie.
    Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.
    - 2 łyżki. wymieszać zalać 600,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie zagotować. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.
    Schłodzić, odcedzić, wycisnąć i wlać do 600,0 ml.
    Pić 150,0 ml 4 razy dziennie, pół gorąca, 30 minut przed posiłkami. Kurs - 2 miesiące.
    3. Dieta z oksalurią jest absolutnie konieczna. Podstawą jest ostre ograniczenie wszystkich kwaśnych warzyw - pomidorów, szczawiu, sałatek, szpinaku; kwaśne jagody; ograniczenie tłustych mięs. Jeśli żona lubi produkty mleczne, nie wszystkie są dozwolone. Proponuję szczegóły diety do zbadania na własną rękę.
    Pozdrawiam w komunikacji!

    08/14/18 Alexander

    Cześć
    Mam kamienie obu nerek: od 6 do 14 mm. Dwa miesiące temu z prawej nerki do miednicy wydostał się kamień o średnicy 12 mm, który został zmiażdżony, zbierając fragmenty, które z niego wyszły - dał je do analizy. Otrzymano wyniki analizy: dihydroksofosforan wapnia, hydroksyapatyt - 100.
    Powiedz mi, co możesz pić?

    Dzień dobry!
    Są to fosforany, najkorzystniejsze kamienie, które powstają w środowisku alkalicznym. Dlatego należy pić dużo wody i / lub specjalnych wód mineralnych - Dolomitic Narzan, Arzni, Naftusya.
    Dołącz do tego najpewniejsze środki zapobiegania i usuwania kamieni - zioła:
    1. Zbierz zioła.
    Korzenie: barwienie Maddera - 1 łyżeczka; Half-fallen - 1 des.l., Horsetail - 2, Korovyak skepet - 2, Birch Leaf - 1, Dill seed zwykły - 1.
    Rozdrobnić trawę i owoce równomiernie do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynie; wymieszać równomiernie.
    Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.
    - 2 łyżki. mieszanka zalać 500,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.
    Schłodzić, odcedzić, wycisnąć i wlać do 500,0 ml.
    Pić pół butelki 170,0 ml 3 razy dziennie, 30 minut przed posiłkiem. Kurs - 2 miesiące.
    2. Dieta.
    Gdy kamienie fosforowe są dozwolone, wszystkie zboża, makarony (makaron durum), mięso, ryby, drób, jaja; masło i olej roślinny. Warzywa polecane są kwaśne i neutralne - szczaw, szpinak, ziemniaki, pietruszka, kapusta i brukselka, ogórki, pomidory, dynia. Jagody i owoce: borówka brusznica, żurawina, czerwona porzeczka, kwaśne jabłka, gruszki, morele, brzoskwinie, winogrona, figi, śliwki, truskawki, agrest; kwaśne napoje owocowe - borówka brusznica i żurawina; Dzika róża.
    3. Ośrodki wypoczynkowe: Kislowodsk, Arzni, Piatigorsk, Truskawiec (Ukraina).
    Chętnie spotkamy się w markowych sklepach Eco-Factory „Staroslav” w Twoim mieście, a także w naszym sklepie internetowym.
    SUKCES I ZDROWIE!

    07/20/18 Oksana

    Witaj, droga Julio Evgenievna.

    Proszę, pomóż mi, proszę, zrozum moją sytuację. Mam 42 lata, nie urodziłam, wzrost 167 cm, szczupła struktura, waga 55 kg.

    Od stycznia tego roku zauważyła wygląd śluzu krwi w stolcu na dzień przed miesiączką i tak przez 5 dni, a następnie stolec powrócił do normy i nie było śluzu. Przed cyklem żołądek boli, rozprzestrzenia się, czasami daje w plecy, a także podbrzusze wywiera nacisk z wygiętymi bólami w postaci „fajerwerków”.

    Wcześniej żołądek również bolał, ale odniosłem się do objawów ICP, że jest to dla wszystkich. Widziałem środki przeciwbólowe na dzień przed miesiączką i pierwszego dnia cyklu, a potem nie było bólu. Jak zauważyła krew w stolcu, przestraszyła się i zaczęła zagłębiać się w problem. Im większy skurcz brzucha, tym więcej śluzu na stolcu. Śluz ma kolor ciemnoczerwony, ale czasami wychodzi krzesło i tylko z czystym śluzem. W tym okresie cały brzuch jest pełen powietrza i kolki.

    Zwykle mój cykl wynosi 25 dni, pierwsze 3 dni są normalne dla miesiączki, nie są silne i nieskromne, 4 dnia nie ma prawie nic, a od 5-6 dni przechodzi w ciemny kicz. Siódmego dnia wszystko jest zaokrąglone.

    Dodatkowe symptomy - emocjonalne tło przed cyklem: płaczliwość, użalanie się nad sobą, strach, w gardle jest guzek - chcę tak bardzo płakać. Ten stan występuje tydzień lub 2-3 dni przed miesiączką. Czasami bóle migrenowe po jednej stronie głowy są dręczone rodem w oku, 7 dni przed okresem. Czasami w pewnym miesiącu nie ma w ogóle migreny, ale wtedy podbrzusze zaczyna boleć już 20 dnia cyklu.

    W ciągu ostatnich dwóch miesięcy (czerwiec i lipiec) cykl został skrócony do 23 dni. Pierwszy dzień idzie brązowo, drugi dzień średni stopień rozładowania, trzeciego dnia nic. Żołądek w ciernistym, rozdętym, wzdęciu, a także zauważył zapalenie żołądka - śpiewamy i jest ciężko, jest odbijanie.

    Mieszkam w Niemczech, zdałem testy na hormony w ich laboratorium. Wyniki moich testów: 5 d.ts. mój estradiol - 94,1 pg / ml, 21 d.ts. mój estradiol wynosi 112 pg / ml. Wskaźnik laboratoryjny: faza pęcherzykowa 13-166, faza owulacji 86-498, faza lutealna 44-211, menopauza

    06/01/18 Nina

    Witaj, Julio Evgenievna!

    Bardzo dziękuję za spotkanie! Problemy z mężem mojego męża zostały rozwiązane, po wywarze z korzeni dzikiej róży cynamon poszedł bóle głowy (wypił 1 kurs). Najciekawszą rzeczą jest to, że mały biały wen (?) Zniknął i zniknął na przestrzeni wieków. Nalewka propylowa z kwiatów arniki z kursu naczyniaka krwionośnego 1. Czuje się świetnie Ale martwię się, może powinienem wypić jeszcze trochę arniki i dzikiej róży?

    A kiedy powtarzać badania, aby śledzić dynamikę procesów? Na wszelki wypadek napiszę to, co zostało ujawnione podczas badań 5 miesięcy temu, w badaniu MRI kręgosłupa szyjnego:

    - Na sąsiednich powierzchniach kręgów c5-c6 występują brzeżne narośla kości wystające 4 mm do światła kanału kręgowego. Naczyniaki są wizualizowane w ciałach c4 i th6 kręgów o średnicy 9 mm. Krążki międzykręgowe z objawami odwodnienia. Krążek c5-c6 będzie stać w świetle kanału kręgowego centralnie paramedycznie, bardziej w lewo, do 3 mm, deformując przedni konturowy worek p. Kanały korzeniowe (bardziej lewe) na poziomie c5-c6 są zwężone z powodu kompleksów osteofitycznych.

    Chcę też zapytać o pilny problem. Mój syn (13 lat), jako powikłanie po wiosennej grypie, ujawnił problem z nerkami. Analiza moczu wykazała niewielką ilość śluzu, podczas gdy inne wskaźniki są normalne, a lekarz USG powiedział, że w lewej nerce zachodzą procesy zapalne, ponieważ w tym tkance jest pogrubienie, a zatem śluz w moczu. Nie przeziębił się, ostatnio skarżył się na ciągnący ból 1 raz i natychmiast go minął.

    Proszę określić, które zioła do picia, aby złagodzić stan zapalny.

    Z całego serca dziękujemy za pomoc i wsparcie!

    Nina, miłego dnia!

    Jestem bardzo szczęśliwy z powodu mojego męża. Osteofity są trudne do opuszczenia, więc wywar z korzeni dzikiej róży należy powtórzyć przynajmniej raz, po 3-miesięcznej przerwie.

    W międzyczasie możesz pić tę kolekcję:

    Korzenie: Pyreya pełzanie - 2, Madder barwienie - 1 des.l. (gdy mocz zmienia kolor na czerwony, zmniejsz dawkę do 1 łyżeczki); Pelerynka pospolita - 1, Skrzyp - 2, znamiona kukurydzy - 1.

    Rozdrobnić trawę i owoce równomiernie do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynie; wymieszać równomiernie. Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.

    - 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.

    Schłodzić, odcedzić, wycisnąć i uzupełnić do 300,0 ml.

    Pij 100,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Kurs - 2 miesiące.

    Uwierz mi, śluz jest najbardziej nieszkodliwą rzeczą w moczu i mówi o ustaniu procesu zapalnego.

    Ważne są białka, leukocyty i czerwone krwinki w moczu.

    Konieczne jest przekazanie moczu według Nechiporenko, a następnie wyciągnięcie wniosków na temat patologii.

    Zaczniemy pić zioła, jeśli w moczu jest co najmniej 1 dodatkowy leukocyt)))

    05/07/18 Tayana

    Dzień dobry, cieszę się, że mogę poznać status twojej strony, gdzie jest tak wiele przydatnych informacji, dziękuję za twoją pracę i uwagę. Chciałbym otrzymać twoje zalecenia dotyczące leczenia ziołami, naturalnymi lekami.

    Mam 36 lat, miałem problemy zdrowotne od dzieciństwa, często miałem przeziębienie, zapalenie oskrzeli, zapalenie migdałków, zapalenie zatok, słabą odporność, także zapalenie żołądka od wczesnego wieku (regularne zaostrzenia wiosna / jesień) dvp (nie lubię tłustych, słodkich) od dzieciństwa, kilka razy było ostre zapalenie trzustki ( zatrzymane bez spay i cerucus), bardzo bolesne okresy od 15 roku życia do chwili obecnej (rozpoczęte w wieku 13 lat, cykl jest regularny, od ponad 10 lat występują torbiele jajnikowe endometrioidalne 2-3 cm, nie rosną, macica jest normalna) analizy hormonów płciowych, tarczycy iw młodości i teraz normalny; przewlekłe odmiedniczkowe zapalenie nerek od 20 lat, dużo moczu (przez USG) jest zawsze normalne, nawet na tle zaostrzeń. Zawsze zwracała się do lekarzy na czas, ale w swoim doświadczeniu doszła do wniosku, że klasyczna terapia medyczna nie leczy chorób przewlekłych, a jedynie pomaga w powstrzymaniu ostrych stanów, a następnie trzeba szukać siebie, szukać tego, co jest blisko ciała, naturalnych środków. Próbami i błędami zbierano zioła (powszechnie dostępne). Mięta pomagała w niestrawności, nudnościach, leczeniu zapalenia żołądka rumiankiem, Tysselchechnik, babki, ciężkości w prawym hipochondrium - Gorzki: nieśmiertelnik, futro, ból nerek - Husky, problemy z gardłem, nos z nosem, Nieśmiertelny, Futro, ból w nerkach - Husky. mycie, immunitet pomógł podnieść Sabelnika. Piję wiele ziół takich jak herbata przez cały rok z krótkimi przerwami, ale zauważyłem, że ciało przyzwyczaiło się do gromadzenia i już tracą swoją początkową skuteczność, nawet jeśli są pijani z przerwami.

    Obecnie martwię się o trzy problemy:

    pierwsza to alergia letnia z ostatnich 7 lat, objawiająca się pokrzywką na skórze, która zamienia się w wyprysk, początek gorącej suchej pogody, któremu towarzyszy ciepło wewnętrzne, pieczenie skóry, swędzenie, ogólnie znosi ciepło / otwarte słońce (skóra zaczyna piec) dermatolodzy od wczesnych lat byli leczeni lekami przeciwhistaminowymi (pigułki, maści, mówcy), sorbenty, efekt jest słaby, zeszłego lata była straszna wysypka (dłonie, stopy) swędzenie, pieczenie, gojenie się przez długi czas, pigmentacja była długa, przez całe lato w zamkniętych ubraniach, teraz jestem ostrożny latem ( rozpoczęliśmy tydzień po południu ponad 30) Pojawiają się pierwsze objawy, rozumiem, że źródłem problemu jest prawdopodobnie przewód pokarmowy, ale w tym przypadku moje zwykłe zioła mi nie pomagają. Wielokrotnie testowany na kompleks wątrobowy (normalny) nieznacznie zwiększony poziom cholesterolu i trójglicerydów.

    Drugim problemem jest prawa nerka, w ciągu ostatnich 5 lat, częste nasilenia: dokuczliwe bóle, ogólne osłabienie, letarg, a czasem gorączka niskiej jakości, pomimo faktu, że piłem przez kursy od 2 lat (byłem testowany eksperymentalnie): Orthosiphon Birch Birch plus wyciąg z apteki Marena (razem z Sabelnikiem pomogły pozbyć się bólów w stawach dłoni, kolan, poranny obrzęk zniknął), wielokrotnie testowała nerki i Revmokompleks, wszystkie wskaźniki były normalne. Ogólne badania krwi i moczu były zawsze normalne. ciśnienie jest często niższe (moja stawka wynosi od 100 do 70). Od kilku lat na tle problemów z nerkami pojawiają się okresowe bóle serca, jak gdyby nie było wystarczającej ilości powietrza, osłabienie (prawdopodobnie z powodu częstego stosowania ziół moczopędnych), EKG w granicach normy wiekowej, USG serca jest normalne.

    Trzeci problem: ginekologiczne torbiele endometriotyczne, ich wiek wynosi 10-12 lat, nie rosną), miesiączka jest bardzo bolesna od 15 roku życia (ciężkie osłabienie, skurcze mięśni łydek, po mięśniach drgawek są bardzo obolałe podczas chodzenia, występują łagodne żylaki, skurcze brzucha, ból pleców, ciężkie nudności, wymioty), dni menstruacyjne 3-4 dni, ostatnie kilka cykli przez 3 dni, umiarkowana utrata krwi, dokuczliwe bóle pojawiły się nie tylko podczas miesiączki, ale także w środku cyklu, biorę nimemesil ze skurczów, jeśli wstrzyknięcie diklofenaku jest bardzo złe, cykl 27-28 dni, ostatnie kilka lat libido w tse OM obniżona. Ciąża, aborcja nie była. Ginekolodzy przepisali OK, ale nie mogłem ich tolerować (nudności, biegunka, ból głowy) w przypadku operacji (laparoskopia) nie zgadzały się, ponadto plamy pigmentacyjne na twarzy pojawiły się na tle OK. Najnowszy test hormonalny (jesień 2017) to norma. Około 4 lata temu wzięła Czerwoną Pędzelkę, przez długi czas nie miała wpływu na przebieg miesiączki i bolesne objawy, dlatego już jej nie brała.

    Chciałbym wybrać naturalny zabieg zmniejszający skurcze, zrosty. Przez 20 lat bolesnej miesiączki prawdopodobnie piłem już kilogramy leków przeciwbólowych, rozumiem, że nie leczą, a jedynie zmniejszają ból, ale jednocześnie powodują szkody dla innych narządów.

    Prowadzę aktywny tryb życia, często odwiedzam plener, zachowuję zdrową żywność (warzywa, owoce, chude mięso, ryby, mleczna dieta) moja waga jest stabilna: od mojej młodości około 65 kg z wysokością 170, nie palę, wcale nie piję alkoholu (nigdy nie zostałem wyciągnięty) Śpię co najmniej 8 godzin, mój nastrój jest ogólnie normalny, często byłem wcześniej przygnębiony (nauczyłem się tolerować problemy z wiekiem, chociaż moja temperament jest krótkotrwały i niestabilny)

    Naprawdę mam nadzieję na twoje fachowe porady i zalecenia.

    Dzień dobry, Tayana!

    Uważnie przeczytałem, mam nadzieję, że zrozumiałem problem. Są to zaburzenia hormonalne i przewlekły proces zapalny w przydatkach.

    Jeśli mogę, jako monolog odpowiedzi, dam ci mały program na pierwsze 1,5-2 miesiące.

    25,0 g szklanki pokruszonego owocu Vitex i 25,0 g suchego ziela Echinacea purpure zalać 500,0 ml wódki lub brandy i pozostawić na trzy tygodnie w ciemnym miejscu, od czasu do czasu wstrząsając. Odcedzić i wypić 1 łyżeczkę. dwa do trzech razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Kurs trwa 30 dni i tygodniową przerwę, a następnie jeszcze dwa kursy.

    Podczas przygotowywania nalewki można rozpocząć przyjmowanie cyklodynonu

    Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynku do kawy; wymieszaj równomiernie, weź zioła z dawką łyżek.

    - 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół.

    2.1 Komora łąki. Dodaj do kolekcji ziół przed zmieszaniem 5 dni przed miesiączką i usuń - po 1 dniu po ich zakończeniu.

    Ustaw doodbytniczo, co drugi dzień, 1 świecę w nocy. Kurs-12 świec i przejdź do trybu wsparcia, 2 razy w tygodniu przez kolejny 1 miesiąc.

    Z życzeniami sukcesu i dobrego nastroju, przed komunikacją!

    27.03.18 Denis

    Dzień dobry, Julio Evgenievna. Poradzono mi towarzyszyć przez napar z ziół Paul-spadł.

    Zdiagnozowano u mnie kamienie (szczawiany) w nerkach, nie duże (po 4 ml). Towarzysz miał również taki problem i według niego przyniósł kamienie z pomocą tej trawy.

    Ale jednocześnie lekarz w recepcji powiedział mi, że ten rodzaj kamienia niestety nie rozpuszcza się.

    Pomóż mi, czy możliwe jest rozpuszczenie szczawianów w nerkach za pomocą wywaru z tego zioła?

    Rzeczywiście, szczawiany są bardzo ostrymi i trudno rozpuszczalnymi kamieniami. Ale w naturze wszystko jest zapewnione.

    1. Stosuj dietę ze szczawianem.

    Wody mineralne i ośrodki wodne Kislovodsk, Zheleznovodsk, Silver Key (Altai) i, jeśli to możliwe, Karlovy Vary, Truskavets, Krainka. Pij dużo wody.

    Ostre ograniczenie zieleni i warzyw zawierających kwas szczawiowy - sałaty liściaste, szpinak, szczaw, pomidory, wszystkie owoce cytrusowe. Ogranicz mleko i twaróg, wyklucz czekoladę i wszystkie rośliny strączkowe Ogranicz mięso, ryby, drób do 100,0 g dziennie, trzy razy w tygodniu. Dozwolone są dania zbożowe i mączne, kapusta i kalafior, zielony groszek, soczewica, marchew, rzepa, ogórki, jabłka.

    2. Pij więcej dobrej wody (artezyjska, wiosenna, rozmrożona woda jest na sprzedaż, ważna jest ilość nie mniejsza niż 1,5 litra dziennie. NIE mieszaj herbaty i innych napojów. Woda jest głównym rozpuszczalnikiem!

    -2 łyżki. Mieszać mieszaninę z 600,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia i wlać do termosu po 5 minutach. Wypuszczaj parę i obracaj ją przez noc. Rano odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 600,0 ml. Pić:

    -200,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami, pół gorąca! W każdej porcji infuzji kapać 15-20 kropli nalewki zwykłej Durnishnik (gotowa forma Adenostop-in). Kurs 2 miesiące. Kroplówka Adenostop 1 miesiąc, zrób sobie przerwę 10 dni i wznów.

    3.1. Zaprawa BAA. Pij zgodnie z zaleceniami producenta.

    Życzę Ci sukcesu i zaufania!

    27.03.18 Ludmiła

    Dzień dobry Mam 34 lata, przygotowuję się do procedury ekologicznej i mam kamień nerkowy 3 mm, powiedz mi, co pić, aby pozbyć się kamienia

    Jeśli nie masz napadów, a kamień jest mały, możesz liczyć na jego szybką przemianę w piasek.

    1. Ekspresowa metoda usuwania kamieni

    Surowy miel mechanicznie, a następnie w młynku do kawy.

    - 1 szklanka zalać 3,0 litrami wody, szybko doprowadzić do wrzenia i gotować bez gotowania przez pięć minut. Odcedzić, nie wyrzucać surowców. Pij 300,0 ml 3 razy dziennie, z plasterkiem cytryny, przed posiłkami. Dwa dni później zalać ten sam surowiec 3,0 litrami wrzącej wody, ale gotować przez 10 minut. Wypij to samo przez dwa dni. Po raz trzeci wlej podstawowy surowiec i gotuj przez 15 minut. Jeśli to nie wystarczy, procedura jest powtarzana dokładnie z nowym surowcem. Efekt objawia się zmianą moczu - staje się mętny, zardzewiały. Kontynuuj kurs, aż pojawi się wyraźny mocz.

    Z reguły 3-4 tygodnie wystarczą, aby zmniejszyć rozmiar kamieni, aw przyszłości można użyć kolekcji z regulacją rodzaju kamienia.

    Powiel odpowiedź na najgorszym kamieniu, szczawianu:

    „. Stosuj dietę ze szczawianem

    Wody mineralne i ośrodki wodne Kislovodsk, Zheleznovodsk, Silver Key (Altai) i, jeśli to możliwe, Karlovy Vary, Truskavets, Krainka. Pij dużo wody.

    Ostre ograniczenie zieleni i warzyw zawierających kwas szczawiowy - sałaty liściaste, szpinak, szczaw, pomidory, wszystkie owoce cytrusowe. Ogranicz mleko i twaróg, wyklucz czekoladę i wszystkie rośliny strączkowe Ogranicz mięso, ryby, drób do 100,0 g dziennie, trzy razy w tygodniu. Dozwolone są dania zbożowe i mączne, kapusta i kalafior, zielony groszek, soczewica, marchew, rzepa, ogórki, jabłka.

    2. Pij więcej dobrej wody (artezyjska, wiosenna, rozmrożona woda jest na sprzedaż, ważna jest ilość nie mniejsza niż 1,5 litra dziennie. NIE mieszaj herbaty i innych napojów. Woda jest głównym rozpuszczalnikiem!

    -2 łyżki. Mieszać mieszaninę z 600,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia i wlać do termosu po 5 minutach. Wypuszczaj parę i obracaj ją przez noc. Rano odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 600,0 ml. Pić:

    -200,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami, pół gorąca! W każdej porcji infuzji kapać 15-20 kropli nalewki zwykłej Durnishnik (gotowa forma Adenostop-in). Kurs 2 miesiące. Kroplówka Adenostop 1 miesiąc, zrób sobie przerwę 10 dni i wznów.

    3.1. Zaprawa BAA. Pij zgodnie z zaleceniami producenta. ”

    DOBRY SZCZĘŚCIE i do ciebie, Ludmiła! :-)

    03/23/18 Elena

    Mam 55 lat. Waga 64 kg.

    5 lat temu zdiagnozowano u mnie kamicę moczową. Każdego roku było 1 kamień.

    W kwietniu 2017 r. Kamień został usunięty przez moczowód.

    Biochemia krwi - wszystko jest normalne (wapń 2,38, jonizowany wapniem 1,28, sód 144, potas 4,50, kreatynina 58,8 (ref 53-97), magnez 0,8, kwas moczowy 212,4, fosfor 1, 12), z wyjątkiem chloru - 108 w ref. 98-107. Witamina D 19,3 (sygn

    03/18/18 Nikolay

    Dzień dobry, w marcu 2017 r., Miałem zastawki obu nerek, po prawej jeden kamień o rozmiarze 0,8 cm w lewej nerce 7-8 złogów w rozmiarze od 05 do 1,6 cm. Sesja DLT odbyła się w szpitalu drogowym w Chita. Zgodnie z moimi wnioskami pozytywny efekt nie został osiągnięty na kruszących kamieniach. W lipcu tego samego roku w Szpitalu Regionalnym w Nowosybirsku przeprowadzono chirurgiczne leczenie przezskórnej ekstrakcji nefrolitowej po prawej i lewej stronie nerki, dzięki czemu możliwe było całkowite usunięcie kamienia w lewej nerce ze względu na charakter operacji, nie było możliwe usunięcie wszystkich kamieni. Według ultradźwięków w lewej nerce pozostało cztery lub pięć konkrecji od 06 do 1 cm. Według wielu recenzji twojego sklepu, zdecydowałem się wypić kolekcję ziół do niszczenia kamieni i usuwania z nerek. Zgodnie z wnioskiem z ultradźwięków w lewej nerce, w projekcji CLA, bliżej granicy z warstwą korową, 4-5 hiperechoicznych sygnałów o rozmiarach od 06 do 1 centymetra daje cień akustyczny. Chciałem zamówić Lespedets w Twoim sklepie, ale kierownik sprzedaży zalecił skontaktowanie się z Tobą w pierwszej kolejności.

    Dzień dobry, Nikołaj!

    Zacznę od optymistycznych notatek, kamienie można „rozpuścić” i wyciągnąć w postaci piasku. Aby to zrobić, użyj więcej związków aktywnych niż wapń, który stanowi podstawę każdego kamienia.

    TO OLEJE PODSTAWOWE (SOSNA, FIR); związki potasu (na przykład Panangin); żółć z kurczaka; zioła o wysokiej zawartości krzemu; soki rzodkiewne, buraki, marchew, itp. Ale wapń tworzy mieszaninę fosforanów, moczanów, szczawianów i mieszanych kamieni.

    Rodzaj kamienia zależy od żywności i wody. A dla każdego gatunku jest również WŁASNA, czyli najaktywniejsza trawa.

    Dlatego, podobnie jak wszyscy, musisz znać skład swoich kamieni. Każde laboratorium bada codziennie mocz i wyciąga wnioski.

    Dam ci ten schemat.

    1. Żywność - biorąc pod uwagę rodzaj kamienia; czysta woda do picia dużo, nie mniej niż 1,0 litra dziennie, z wyjątkiem herbaty i innych napojów.

    Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynku do kawy; wymieszaj równomiernie, weź zioła z dawką łyżek.

    - 2-3 łyżki stołowe Mieszać mieszaninę z 600,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia i po 5 minutach wlać do termosu termosowego na noc. Rano odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 600,0 ml. aw gorącej infuzji dodać 1 łyżeczkę. Niezbędne oleje sosnowe.

    Zawsze pij pół gorącej, trzy razy dziennie po 200,0 ml. Na pusty żołądek:

    Kurs trwa 2 miesiące.

    3. Zaprawa, suplement diety zawierający żółć z kurczaka, pić zgodnie z instrukcją.

    Z życzeniami powodzenia i dobrego nastroju!

    03/07/18 Wasilij

    67 lat Wykonał USG. W pęcherzu moczowym kamień o średnicy 1,2 cm nie jest jeszcze zakłócony. Powiedz te.kaky kolekcję ziół do picia, aby rozpuścić kamień.Kompozycja kamienia, którego nie znam. Urolog wysyła na operację.

    Tak, możesz spróbować pozbyć się kamienia. Ale musisz być gotowy na pilną operację! Zakłócony kamień może stać przy ujściu kanału i blokować przepływ moczu. Przede wszystkim jest to bardzo bolesne; i może prowadzić do powrotu moczu do nerki.

    Szczerze mówiąc, myślę, że lepiej nie ryzykować i zgodzić się na operację. Jeśli naprawdę chcesz spróbować, drogi Wasiliju, to na własne ryzyko i niebezpieczeństwo:

    Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynku do kawy; wymieszaj równomiernie, weź zioła z dawką łyżek.

    - 1 des.l. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami. Kurs trwa 2-3 miesiące.

    Korzeń Maddera może zabarwić zarówno wodę, mocz jak i różowy. To normalne.

    W swojej diecie ograniczaj teraz białka zwierzęce, kwaśne warzywa, czekoladę i staraj się codziennie podawać mocz w celu określenia soli. Szczawian najlepiej rozpuszcza Durishnik; Urates to Ortosiphon, a fosforany są bardziej szalone; wszystkie kamienie są narażone na seks z podłogą trawiastą (Erva wełnista).

    Ze szczerymi życzeniami sukcesu i zdrowia, Wasilij, przed komunikacją!

    02.20.18 Inna

    Witam, mam 24 lata, mam kamienie w futerku Zhovchny, małe futro 3-4 mm, 1/3.

    Bardzo często atakuje, bardzo silne bóle, zostałem zwolniony przez lekarza Ursofalk 250. Ale wciąż próbuję

    Popularne metody i zacząłem pić czerwoną Marenę

    Stan wątroby, dyskomfort Czy możesz mi powiedzieć, że nie mogę

    Z tymi pigułkami, albo powinno być... Może jest coś jeszcze

    co bardzo pomaga.

    Cześć Barwnik Madder jest stosowany do wszystkich rodzajów kamieni. Ale trawa wełnianej trawy Paula Ervy jest bardziej skuteczna.

    Zacznij go warzyć i dodaj ciężki napój, surową dietę bez tłuszczu i smażoną; sokoterapia.

    -1 łyżka. l posiekane zioła zalać 1 szklanką wrzącej wody, gotować w łaźni wodnej przez 15 minut, nalegać na ostygnięcie, odcedzić. Pij ciepło do 70,0 ml 3 razy dziennie, 30 minut przed posiłkiem. Kurs trwa co najmniej 1,3-2 miesiące. Przerwij 3 tygodnie i powtórz.

    Użyj słomy do koktajli, aby nie uszkodzić szkliwa zębów.

    Szczególnie mocno niszczy sok buraczany z kamieni. Na ogół jest bardzo przydatna w przypadku anemii, kataru, zaparć, problemów z sercem, a nawet guzów. Zacznij od 30-50 ml na pusty żołądek, 3-4 razy dziennie. Wraz ze wzrostem ilości sok musi być broniony w zimnym miejscu, w przeciwnym razie spowoduje to skurcz naczyń krwionośnych.

    Doprowadź dzienną dawkę do maksymalnej możliwej objętości, ale nie mniej niż 600,0 ml dziennie i upewnij się, że kamienie znikną w ciągu sześciu miesięcy.

    3. Wybierz się na wycieczkę do Truskawca, na wodę lub pij wodę mineralną Naftusję.

    Sukcesy i wszystkiego najlepszego!

    02/08/18 Antonina

    Cześć Usunięto operację kamieni nerkowych. Teraz zrobiła USG, teraz w innym kamieniu nerkowym. Powiedz mi, jakie zioła mogą zmiażdżyć kamień, o które radzę zapytać. Dziękuję bardzo!

    Dzień dobry, Antonino! kamienie zazwyczaj niszczą trawę krzemem. A wszystkie kamienie wymagają przestrzegania reżimu wodnego i diety. Ten obfity napój czystej wody, ograniczenie wszystkich rodzajów preparatów, marynat, marynat, soli w żywności. Ale różne rodzaje kamieni wymagają specjalnych ziół. Jakie są twoje kamienie, Tonya?

    Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynku do kawy; wymieszaj równomiernie, weź zioła z dawką łyżek.

    - 2 łyżki. wymieszać zalać 600,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie zagotować. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 600,0 ml. Pić 200,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami, ciepło.

    Przebieg 1, 5–2,5 miesiąca.

    SUKCES, Antonina i przed komunikacją !!

    01.18.18 Julia

    Dzień dobry, droga Julio Evgenievna! Apeluję do ciebie po raz pierwszy, ale naprawdę mam nadzieję na twoją pomoc, ponieważ jestem już wyczerpany swoimi problemami i omijałem wielu lekarzy.

    Może to jest ból napromieniowujący? Nie rozumiem. Zawsze myślałem, że to ból po cierpieniu na zapalenie przydatków, które mijają z czasem, ale nie zniknął, a nawet nasilił się. Podejrzewam, że jest to chroniczny ból miednicy. Ginekolog na USG potwierdza zrosty i zastój w miednicy.

    Inny problem: ból w punkcie na prawym pośladku, rozciągający się w prawą nogę do palców. Neurolog zasugerował zespół mięśni w kształcie gruszki, zalecił blokadę i przepisał zapalenie nerwowo-naczyniowe. Pomaga w masażu domowym tego punktu, ale nie na długo. Zwłaszcza z jakiegoś powodu wpływa zimno.

    12 lat temu zachorowała na prawostronne zapalenie przydatków, ponieważ od tego czasu dochodziło do ciężkości w podbrzuszu z napromieniowaniem kości ogonowej, krocza i kości łonowej. Wcześniej mniej czuł, teraz prawie stale. Nie było szczególnych problemów w ginekologii, z wyjątkiem zapalenia przydatków.

    W 2003 r. Spłonęły nadżerki szyjki macicy, w 2008 r. Nastąpił poród, pierwszy i jedyny. W 2013 r. Znaleźli polip - 1,9 cm, usunięty przez histeroskopię. Dwa miesiące temu ponownie znaleziono polip - 2,1 cm, usunięty 21 listopada 2017 roku.

    Zgodnie z wynikami histeroskopii - włóknisty polip gruczołowy endometrium. Cykl był zawsze wyraźny przez 27-28 dni, po histeroskopii przepisano kucharzowi leczenie nawrotów. od pierwszego dnia cyklu.

    Nigdy nie brałam środków antykoncepcyjnych. Najwyraźniej ten jess nie pasował do mnie, więc miesięczne nie skończyły się, ale wzrosły.

    Wypił jess 10 dni. Cały ten czas był miesięczny. Dziesiątego dnia, tj. 12/27/17, lekarz anulował hormony, a ja (najwyraźniej) poszedłem na zwykłe okresy anulowania.

    Tak więc okazało się co miesiąc 10 i 6 dni z rzędu. Inny lekarz przepisał trzy miesiące Indinolu i mastodinonu. Miesiąc później lekarz pobierze inne hormony.

    Lekarz mówi, że polip może pojawić się ponownie, jeśli nie pijesz coca przez co najmniej 3 miesiące.

    Może poleciłbyś mi zbierać zioła, aby rozwiązać problem nawrotu bez hormonów?

    Mam też dwa mięśniaki, odkryte po raz pierwszy w 2013 roku. Były 0,6 cm i 0,8 cm, a od grudnia 2017 r., Po histeroskopii, wzrosły w ciągu 4,5 roku i osiągnęły 2,3 cm i 1,3 cm.

    Hormony, których nie nakazał mi lekarz, co jest bardzo dziwne, widać na oko, że potrzebuję gotować. Mam trochę włosów na ramionach / nogach.

    Dane dotyczące ultrasonografii z 8.12.17: tylna część macicy, długość - 56 mm, przednio-tylna - 50 mm, szerokość - 9,7 mm.

    Kontury są jasne, gładkie. Struktura mięśniówki macicy nie ulega zmianie, endometrium ma 10 mm, jest niejednorodne.

    Na przedniej ścianie mięśniowe węzły podsadziste mięśni 2,3 i 1,3 cm.

    Szyjka macicy ma 4,8 x 2, 3, struktura nie ulega zmianie. Prawy jajnik 3,3x2,1, wizualizacja jest zadowalająca. Lewy jajnik 2.1x2.1, wizualizacja zadowalająca.

    Pęcherzyki 5-7 mm, nie wykryto objętości edukacji.

    Wolna ciecz nie jest wykrywana.

    Lekarz wskazał również na zastój żylny w miednicy z siedzącej pracy i nieaktywny tryb życia, zalecił wzmocnienie ćwiczeń dna miednicy i naczyń miednicy.

    Pracuję jako projektant, cały czas siedzę przy komputerze.

    Również z rany nadal dvvp na typ hipokinetyczny i wszystkie. Jestem bardzo spanikowany i podciągam się, widzę wszystko w ciemnym świetle, zgodnie z najbardziej niekorzystnym scenariuszem.

    Próbowano już wszystkich leków poprawiających napięcie naczyń, Phlebodia, czopki Longidaza, podniosły odporność w Wobenzym.

    Byłbym bardzo wdzięczny, pomóż, proszę, z twoimi magicznymi przepisami.

    Julia, przepraszam za tak dużą ilość tekstu. Proszę również o pomoc mojego męża.

    Walczy z kamieniami nerkowymi. Ma 46 lat, waży 80 kg, uprawia sport bez złych nawyków. Szczególnie nie chory.

    Za pierwszym razem, gdy kamienie zostały przypadkowo znalezione w 2013 r., Bolały mnie plecy, wykonano badanie USG i znaleziono trzy małe kamyczki.

    Mąż siedział za internetem i telefonem. Zadzwonił do wielu znajomych z podobnymi problemami i wybrał kilka opcji leczenia.

    Najpierw usiadł na skromnej diecie, tylko na warzywach, zaczął pić wywar z korzeni dzikiej róży i udał się do świętej wiosny po wodę, która, jak mówią przyjaciele, rozpuszcza kamienie. Nie wiem, co zadziałało, ale kamienie po kilku miesiącach naprawdę się rozpuściły.

    Ale problem polega na tym, że po sześciu miesiącach uformowali się ponownie. Znowu zaczął pić Dziczyznę i pić wodę w dużych ilościach, ale zaczął łamać kości w całym ciele. kamienie znów się rozpuściły. Bardzo trudno tolerować dietę i dziczyznę.

    Teraz znowu znalazłem dwa kamienie 3,2 mm i 1,9 mm.

    Rozpuszcza się ponownie z wodą i dogrose, ale tym razem powoli, przez trzy miesiące już na diecie i wodzie pitnej, a kamyki zmniejszyły się z 3,2 do 2,5, drugi całkowicie się rozpuścił.

    Mąż jest pewien, że ma coś z metabolizmu, z równowagą soli. Chodziłem po wielu urologach, z wyjątkiem testów i diety, nie mogą niczego polecać. Cała nadzieja dla ciebie, pomóż, proszę!

    Jest także dręczony przez jvp, w żółci woreczka żółciowego w postaci zawieszenia. ból prawej dokuczliwej postaci po spożyciu hipochondrium. Innym problemem jest to, że diety z kamieni nerkowych nr 9 i dieta dla nr 5 jvp są ze sobą sprzeczne. Bardzo trudno jest znaleźć jedzenie, które można zjeść za pomocą obu owrzodzeń.

    Stała dysbioza, niektóre bakterie nie wystarczają, martwią się ciągłymi wzdęciami, niestrawnością (często, ale nie zawsze wodnistymi stolcami 3-4 razy dziennie).

    Ciągle martwi się też krwawieniem i obrzękiem hemoroidów. Wielokrotnie diagnozowany - przewlekłe zapalenie gruczołu krokowego. ból w podbrzuszu, zaburzenia oddawania moczu.

    Wielokrotnie był leczony, przeszedł kilka testów, wypił immunomodulatory, ale po najmniejszej hipotermii, to było po raz kolejny. Najwyraźniej odbija się to w żyłach nóg, ponieważ czasami czuje się ciężko w nogach i zmniejsza stopę.

    Julia Evgenievna, czy są jakieś zioła, które doskonale nadają się do leczenia problemów zdrowotnych?

    Mąż jest całkowicie przygnębiony tymi kamieniami i wszystkim innym, w jakiś sposób wszystkie sterty są w tym samym czasie.

    Mamy nadzieję na Twoją pomoc!

    Piszesz „Widzę wszystko w ciemnym świetle, zgodnie z najbardziej niekorzystnym scenariuszem”.

    Przykro mi, że takie destrukcyjne myśli przychodzą do ciebie, mój drogi imienniku! Musisz stopniowo zmieniać swoje nastawienie do świata.

    Bardzo często mówią „W zdrowym ciele - zdrowy umysł!”. Oczywiście, że tak. Ale jest też informacja zwrotna: ludzie o silnym duchu i będą w stanie pokonać wszelkie dolegliwości, od łagodnych do najstraszniejszych. Nie rodzimy się z siłą woli! Podnosimy to albo idziemy z prądem. Istnieje wiele literatury na ten temat, może powinieneś ją przeczytać lub skonsultować się z psychologiem.

    Zacznijmy od twojego fizycznego ciała.

    1. Musisz wykonać proste ćwiczenia, ćwiczenia mięśni łydek i mięśni dna miednicy.

    2. Rano natrysk, wieczorem basen.

    3. Spróbuj co pół godziny wstawać w pracy i 10 minut, aby szybko chodzić, usiąść na siedzeniu lub wykonać ćwiczenie na miejscu.

    3. Nastrój, duch walki.

    Użyj tonowania i efektów poprawiających nastrój. Dodaj do wszystkich napojów, potraw i ziół gałka muszkatołowa, cynamon, kurkuma, imbir. Spodoba ci się! Będziesz potrzebował ich właściwości antyseptycznych!

    Neurologia Myślę, że masz raczej rwy kulszowej niż zespół mięśni w kształcie gruszki. Pierce Milgam, wykonuj ćwiczenia rozciągające i lokalne procedury.

    - 100,0 g rozdrobnionych korzeni lub łodyg Sabelnika zalać 0,5 litra 40% alkoholu lub wódki, szczelnie zamknąć. Domagaj się 2 tygodni w ciemnym miejscu, od czasu do czasu drżąc. Szczep. Użyj do wcierania w bolesny obszar.

    Ginekologia będzie wymagała poważnego leczenia:

    Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. Początkowo mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy. Wymieszaj równomiernie. Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.

    - 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami. Kurs trwa 1,5 miesiąca.

    2. Świece Longidase. Odkładaj realnie, co drugi dzień, 10 świec. I jeszcze 2 razy w tygodniu przez 4 tygodnie (leczenie wspomagające).

    I / lub używaj Eftypeloidy do impregnacji tamponów.

    Pomoże ci w tym regularne przyjmowanie zdrowej żywności bez podjadania. I zwykłe, ale regularne rurki.

    Wypić na pustym żołądku roztwór magnezji z 10,0 g proszku farmaceutycznego / 100,0 ml ciepłej wody. Połóż się po prawej stronie z ciepłą poduszką grzejną i leżeć przez 40-45 minut. Raz w tygodniu.

    MĘŻCZYZNA Problem polega na tym, że nie znasz składu kamienia. Oprócz soli wapniowych są one tworzone przez moczany lub szczawiany lub fosforany. W związku z tym dieta jest różna.

    Po ukończeniu przebiegu korzeni dzikiej róży pozwól mężowi przekazać mocz na sól i przestaw się na ciężki napój i specjalną kolekcję.

    A teraz podaję kolekcję uniwersalnych ziół na wszelkie kamienie.

    - 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami, najlepiej na gorąco. Kurs - 2 miesiące.

    Tylko jeden list, którego nie możesz powiedzieć, Julia.

    DOBRY SZCZĘŚCIE i przed komunikacją! :-)

    12/04/17 Irina

    Witaj, Julio Evgenievna! Nazywam się Irina. Dziękuję bardzo za to, co robisz!

    Pomóż mojej mamie! ból stawów rąk i stóp, ramion. Kiedy pojawiły się pierwsze znaki (dawno temu), poszedłem do kliniki na temat artretyzmu z artrozą, wysłali mnie na gimnastykę o złamanej ręce. Nie idź do lekarzy. Na ogół zajmujemy się samoleczeniem.

    Noga pęka, staw biodrowy boli, gdy „wpada”, stawy rąk są zdeformowane, ruchliwość palców jest zerwana. Mama używa wszelkiego rodzaju maści, kremów, bierze Artru, Don. Sprawia, że ​​gimnastyka jest mikromotoryczna.

    Ogólnie rzecz biorąc, z nerkami od młodości problem, zapalenie pęcherza okresowo. Nadal pojawiał się lub manifestował reakcję na zapachy - kaszel. Po zdiagnozowaniu zapalenia oskrzeli. Mama ma 71 lat. Pomóż proszę!

    Mój mąż (48 lat) okresowo boli stopy i ramię. Pewnego razu, kiedy noga w stawie boli, wydaje się, że lekarze stwierdzili, że to nie artretyzm lub artroza. Przepisane tabletki, które napędzają kwas moczowy i Ketonal. To pomaga. Czasem pięty bolą, także z tyłu, jakby uderzył (nie na stopę). Powiedz mi, czy można wyleczyć zioła?

    Mam 42 lata, wzrost - 166,5 cm, waga - 59,7 kg.

    nie było ciąż, ochrona - przerwany stosunek płciowy (zawsze). Teoretycznie chciałem mieć dziecko od 15 roku życia, ale w mojej młodości nie było prawdziwego związku, a potem to się stało.

    A teraz było wspólne wspólne pragnienie, postanowiliśmy spróbować. Rozumiem wszystko o wieku.

    Dla mnie udanie się do lekarza jest stresujące, więc chociaż nic nie przeszkadza, nie idę.

    Tak więc, aby zaplanować ciążę i sprawdzić zakażenia, przed próbą odwiedziłem ginekologa.

    Najwyraźniej ta wizyta i wizyta u dentysty, a także praca w nagłych wypadkach i stres w pracy, wszystko to odbywało się w tym samym czasie - wystąpiła niewydolność hormonalna, opóźniona miesiączka. Ginekolog wyznaczył również świece Hexicon, które właśnie postawiłem przed oczekiwaną miesiączką. Rozumiem, że nie mogą wpływać, tylko przypadek, ale fakt :) W poszukiwaniu metod odzyskiwania i znaleźć tę stronę.

    Ginekolog niemal natychmiast zaczął mówić o IVF, wysłany na testy: infekcje pochodni, zapalenie wątroby i AMH, a także partner spermogramu. Moje wyniki: AMG - 0,19, zakończenie USG w 19 dniu cyklu - mięśniaki macicy (postać guzkowa, wiele węzłów, 1 duży 26x33x33) i słabe endometrium (5,3 mm). Ultradźwięki wykonywano właśnie w trakcie cyklu, w którym było później opóźnienie. Dla innych hormonów, podczas gdy nie było kierunku.

    Teraz zrobiłem drugie USG. Powiedział, że w drugiej połowie cyklu jest normalne, endometrium - 9 mm.

    Przebieg biegu macicy Borovoy i Pędzla Czerwonego był pijany, ale zdarzyło się to 3 razy przez 2 tygodnie, przerwa ponad miesiąc. A teraz nie wiem, czy znowu pić?

    Chciałem też wyjaśnić, jak połączyć przyjmowanie ziół z próbą zajścia w ciążę (przeciwwskazania w tym samym miejscu). Chciałem zapytać: czy to możliwe? I co mogę zrobić dla ciąży w naturalny sposób. Rozumiem, że przeprowadzone testy nie są wystarczające, ale czy na tym etapie jest możliwe, aby w jakiś sposób pomóc organizmowi?

    Dziękuję! Zdrowie i dobre!

    Przypuśćmy, że plemniki jej męża są normalne dla poczęcia. Ale może mu zapobiec twój brak owulacji i żółtego ciała. Konieczne jest przyjrzenie się opisowi jajników w badaniu USG.

    Jeśli celem jest, musi to zostać osiągnięte w dowolny sposób. Jak mogę pomóc? Nic, dopóki nie zobaczę pełnego obrazu.

    Mamo. Otrzymuje chondroprotektory, ale deformacja już tam jest.

    Regularne zbieranie i przyjmowanie ziół pomoże powstrzymać deformację, złagodzi ból i stan zapalny.

    1. Kolekcja dla twojej mamy.

    Równomiernie pokrój trawę i owoce do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. Początkowo mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy. Wymieszaj równomiernie.

    - 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej pod pokrywką przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pij 100 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami, małymi łykami. Kurs - 2 miesiące, zmiana ziół.

    Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.

    Mąż Daj mu pełną swobodę działania! Nie musisz już być chroniony!

    Jeśli uda ci się zajść w ciążę, natychmiast zarejestrujesz się u specjalisty ds. Reprodukcji i zostaniesz zapisany.

    Ma objawy podagry, w tym ostrogi pięty.

    Ogranicz zwierzęce wiewiórki, daj więcej czystej wody. Skieruj go na siłownię lub basen. I wyrzuć kwas moczowy.

    2. Kolekcja dla męża.

    Gotuj i pij zgodnie z powyższą normą. Kurs - od 1,5 miesiąca.

    Patrząc w przyszłość, powiem, że przy pomyślnym poczęciu należy wykonać badania wszystkich trzech trymestrów (wysokie ryzyko chorób genetycznych).

    Wszystko co najlepsze i sukces we wszystkim!

    08.21.17 Julia

    Przeszedł badanie, kamienie znaleziono w nerkach, do 0,57 mm.

    Lekarz powiedział, że pije liść porzeczki: miażdży kamienie, nie radził prowadzić, jest wystarczająco duży.

    Jakie inne zioła możesz przyjmować?

    Występują problemy z prawą nogą - stopa stale puchnie, promieniowanie rentgenowskie wykazało zapalenie stawów międzypalcowych. Czy są jakieś sposoby na usunięcie obrzęku i trochę bólu przy pomocy ziół? Wanny?

    I chodzi o jelita, postawiono diagnozę: nieżytowe zapalenie jelita grubego. Lekarz zalecił dietę. Czy w tym przypadku mogą pomóc sobie zioła?

    Aby wydalić kamienie, konieczne jest wyjaśnienie ich pochodzenia, a to jest najważniejsze. Liść porzeczki jest bardzo przydatny, ale Liść brzozy jest znacznie mocniejszy z kamieniami uratnyh. Po szczawianu najlepszy barwnik korzeniowy Maren. W przypadku kamieni fosforanowych preferuj liście wiśni i zioła w celu rozluźnienia dróg moczowych. Wtedy nie będzie problemów z eliminacją kamieni. Ale dieta ma ogromne znaczenie, jest zupełnie inna dla każdego rodzaju kamienia.

    Zacznij od podstawowej kolekcji. Wprowadzimy korekcyjne zioła i prawidłową dietę, jeśli oddasz codziennie mocz w celu określenia rodzaju kamienia:

    Pokrój trawę równomiernie na 2-3 mm, korzenie i owoce - do 3-5 mm, wymieszaj równomiernie.

    - 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pij 100 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami, małymi łykami. Kurs 3 tygodnie, kontrola moczu.

    Ilości ziół domyślnie są w łyżkach.

    W kolekcji wziąłem pod uwagę problemy stopy.

    Ale ty też - zdejmij piętę, spróbuj chodzić więcej niż siedzieć i podawać krew na reumatotest (CRP, kwasy sialowe itp.)

    Jelito. Nieżytowe zapalenie jelita grubego nie jest diagnozą, ale stanem jelitowym. Być może dysbioza. W tych przypadkach dieta w ramach tabeli leczenia nr 5, Probiotyki i sorbenty, naprawdę pomaga.

    Musisz znać objawy.

    29.05.17 Julia

    Apeluję o pomoc dla męża.

    Ma 31 lat. Wysokość - 186 cm, waga - 85 kg.

    Stale zaangażowany w sport. Wcześniej lubił sztangę.

    Od kilku lat dręczy go ciągły ból pleców. Oszczędzaj tylko ćwiczenia rozciągające i wzmacniające plecy.

    MRI ma kilka przepuklin i wypukłości w kręgach.

    Są ataki rwy kulszowej, teraz tylko jedna z nich, leki przeciwbólowe i przeciwzapalne, takie jak Movaris i Diclofenac, nie pomagają.

    Oprócz pleców wciąż są małe kamienie nerkowe.

    Powiedz mi, jak mogę pomóc mężowi? Dziękuję!

    Tak, są to konsekwencje podnoszenia ciężarów. Twój mąż najwyraźniej przestrzega zaleceń S. Bubnovsky'ego? Jest to poprawne, jeśli jego uczniowie poprawnie go interpretują.

    - 100,0 g posiekanego suchego korzenia zalać 0,5 litra 60% alkoholu lub apteki Aceptolina i nalegać na 10 dni. Używaj tylko zewnętrznie, w postaci płynów. Kurs - aż do wyeliminowania bólu.

    2. Teraz, jako środek pierwszej pomocy, bierzemy Larkspring wysoko do kąpieli:

    - 100,0 g suszonej trawy Larkspot wysokiej zalać 2,0 litra wody, gotować na małym ogniu przez 10 minut, nalegać 2 godziny. Odcedzić i wlać do kąpieli o temperaturze wody 36-37 stopni (wybierz najbardziej komfortowe). Czas - 15 minut, kurs 7-10 kąpieli.

    3. Zbieraj zioła w tym samym czasie.

    Pokrój trawę równomiernie na 2-3 mm, korzenie i owoce - do 3-5 mm, wymieszaj równomiernie.

    - 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pij 100 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami, małymi łykami. Kurs - 1 miesiąc.

    Domyślne ilości podano w łyżkach.

    Mieszaj zioła nie dłużej niż 3-4 dni, może być konieczne poprawienie kolekcji.

    W celu dalszej terapii określ skład kamieni, a teraz liść bzu, silny środek znieczulający, zacznie usuwać kamienie. W każdej kolekcji dodaj korzeń szalonego barwnika, 1 łyżeczka. Nie martw się, jeśli mocz zacznie się czerwony.

    Wszystkiego najlepszego dla ciebie! Przed komunikacją !!

    29.05.17 Olga

    Witaj, droga Julio Evgenievna!

    Piszę do was dzisiaj na prośbę osoby bardzo bliskiej naszej rodzinie - Ljubowa Michajłowna.

    Wiek - 67 lat. Wysokość - 151 cm, waga - 72 kg.

    Ta piękna kobieta jest zaniepokojona brakiem właściwego snu i silnym bólem pleców.

    Najpierw najważniejsze. Odkąd była bardzo młoda, Ljubow Michajłowna oskarżył się, dosłownie, o nieznośne obciążenia dla kobiet, co doprowadziło do następującego wniosku CT: osteochondroza L3-S1. Lewy środkowo-paramedyczny przepuklina dysku L5-S1. Diffuse grzbietowe wypukłe dyski L3-L4, L4-L5.

    Wnioski dotyczące wyników MRI: osteochondroza, spondyloartroza, deformacja kręgosłupa lędźwiowego z utworzeniem wypukłości krążków międzykręgowych L3-L4, L4-L5 i przepukliny dysku z możliwą sekwestracją L5-S1.

    Jeśli chodzi o sen, nie ma w ogóle snu bez tabletek (Zopiclone ma 7,5 mg), a przy pigułkach sen jest krótki (do 4 godzin), powierzchowny.

    USG gruczołu tarczowego i węzłów chłonnych: objawy echa rozrostu tarczycy (bardziej ze względu na lewy płat) z obecnością wyraźnych zmian rozproszonych (według rodzaju zapalenia tarczycy), struktur guzkowych w obu płatach.

    Hormony tarczycy (20.03.2017): TSH - 0,204 (0,27-4,2 mIU / l), FT4 - 17,2 (10,2–24,5 nmol / l), anty-TPO - 8,03 (0-50 U / ml).

    Blood biochemistry (05.04.2017): białko - 66 (64-83 g / l), GGT - 57 (9-36 U / L), LDH - 510 (225-450 U / L), kinaza kreatyniny - 400 (29- 168 U / L), glukoza - 5,8 (3,3-5,9 mmol / l), mocznik - 7,9 (1,8-8,3 mmol / l), kreatynina - 55 (44-115 umol / L), cholesterol - 6,9 (2,7-6,2 mmol / l), LDL - 4,62 (0-3,30 mmol / l), HDL - 1,74 (1,04-1,55) mmol / l), KA - 3 (2-3), kwas moczowy - 0,51 (0,15-0,35 mmol / l) - okresowo dręczony dną (stawy dużych palców), xHBDH - 211 (90-180 U / L).

    OAM i UAC są teraz normalne.

    Spośród leków obecnie przyjmujących Nimesulid, Aspirin-Cardio, Zopiclone, Sermion 30 mg.

    Dziękuję za pomoc!

    Musimy iść etapami. Główne zadanie - uporządkowanie wątroby i układu krążenia. W drugim etapie chciałbym użyć żółtych kąpieli terpentynowych, oprócz ćwiczeń wzmacniających mięśnie odbytnicy („.”), Które należy rozpocząć już teraz.

    - 20,0 g rozdrobnionych ziół zalać 200,0 ml wódki i nalegać na 7 dni w ciemnym chłodnym miejscu, od czasu do czasu wstrząsając. Odcedzić i ścisnąć. Używaj zewnętrznie jako szlifowanie.

    Jeśli istnieje pilna potrzeba spania, można rozcieńczyć 10 kropli w 50,0 ml ciepłej wody i wypić. Maksymalna dawka dzienna wynosi 30 kropli, ale losowo.

    Pokrój trawę równomiernie na 2-3 mm, korzenie i owoce - do 3-5 mm, wymieszaj równomiernie.

    - 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pij 100 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami, małymi łykami. Dodaj do kropli 20 kropli krwistoczerwonej nalewki z głogu. Kurs - od 1,5 miesiąca.

    Domyślne ilości podano w łyżkach.

    Mieszaj zioła nie dłużej niż 3-4 dni, może być konieczne poprawienie kolekcji.

    2.1. Hofitol, pij zgodnie z instrukcjami przez 3 tygodnie i idź do:

    2.2. LIV-52, pić zgodnie z instrukcją przez 1-1,5 miesiąca.

    Cały ten czas łączyć zioła z przyjmowaniem proszku (posiłek) oset, 1 łyżeczka. 3-4 razy dziennie. Kurs trwa 1,5 miesiąca.

    To jedyny sposób, aby doprowadzić wątrobę i trzustkę do względnej szybkości.

    3. Posiłki - 5 stolików; kawa cykorowa stale (zawiera lit i normalizuje trzustkę).

    Aby obniżyć poziom cholesterolu, potrzebne są świeże jagody i owoce - Kalina, Red Rowan i Black Rowan, Black Elderberry, Irga, Strawberry; krucyfiksy - rzepa, rzodkiewka, rzodkiewka, rzepik; marchewki i odpowiednie soki; kapusta morska, owoce morza; stopniowa utrata masy ciała.

    4. Aby spać, będziesz potrzebował nalewki szyszek chmielowych, mocniejszych.

    Ty, jako farmaceuta, robisz? Albo możesz zacząć brać Novo Passit.

    Możliwe są dodatki. Witaj Siergieju, matko, teściowa!

    Przed komunikacją, Olga!

    01/01/17 Nikolay

    Witaj, Julio Evgenievna!

    Nie miałem czasu, aby napisać do ciebie w momencie otrzymywania listów na stronie internetowej na początku leczenia, ale proszę o pomoc w doradztwie podczas leczenia córki w wieku 7 lat.

    12/2/16, po przybyciu ze szkoły, córka skarży się na ból po lewej stronie nerki. Pobiegamy do lekarza, przepisujemy analizę moczu (piszę tylko wskaźniki, w wyniku czego występują różnice w stosunku do normy): kolor - mętny, azotynowy - znak plus, nabłonek - płaski w polu widzenia, przejściowy w nieznacznej ilości, leukocyty - pokrywają całe pole widzenia, czerwone krwinki - niezmieniony 7-9 w polu widzenia, śluz: na wykresie szybkość jest nieistotna, na wykresie wynik jest w małej ilości, bakterie w umiarkowanej ilości.

    Wykonujemy ultradźwięki narządów wewnętrznych. Daję wynik nerkom, reszta ciał - norma.

    Po prawej: pozycja - typowo, rozmiary 83-39, kontury są gładkie, jasne, system miednicy-kubka nie jest przedłużony. Wielokrotne echo + włączenie 1,5-2 mm bez cienia. Miąższ, struktura jest jednorodna, echo jest średnie. Grubość wynosi 14-15 mm. Po lewej: pozycja jest nietypowa, wymiary 81-35, kontury są gładkie, wyraźne, system miednicy-kubka jest rozszerzony, miednica 18-10, miseczki do 8-10 mm. Wtrącenia wielokrotne echo + 1,5-2 mm bez cienia akustycznego. Miąższ, struktura jest jednorodna, echo jest średnie. Grubość wynosi 14-16 mm.

    Lekarz na USG mówi, że masz mocz podobny do dna w piasku.

    Leczenie: wstrzyknięcia cefotoksymu przez 7 dni, Canephron przez 1 miesiąc i picie, teraz dieta.

    Po 2 dniach własnych (po przeczytaniu w Internecie) robimy backdoory, wynik jest jasny.

    Uwaga Gdy wykonano pierwszy test moczu, kolor był bardzo mętny.

    Na bakposev (po 2 dniach) - przezroczysty.

    12/08/16 w gabinecie lekarskim po 7 dniach zastrzyków i kanefronu oraz diecie. Analiza moczu: kolor - przezroczysty. Białko jest nieobecne, azotyny nie są wykrywane, nabłonek jest płaską jednostką w polu widzenia, leukocyty są 1-2 w polu widzenia, erytrocyty: na wykresie norma jest nieobecna lub pojedyncza w polu widzenia, w rezultacie stała 0-1 w polu widzenia.

    Zalecenia lekarza: dieta i cannephron, badanie moczu 12.26.16.

    Kontroluj badanie moczu i zaalarmuj mnie:

    Liczba to 70,0. Kolor - żółty słomkowy, żółty. Przezroczystość - przezroczysta, lekko mętna. Ciężar właściwy 1005-1030, 1025. Reakcja 5,0-7,0, 5,0. Białko - nieobecne, nie wykryte. Brak glukozy w moczu, nie wykryto. Bilirubina - nieobecna, nie wykryta. Urobilinogen - do 16 µmol / l, nie wykryty. Ketony (aceton) - nieobecne, nie wykryte. Azotyn - nieobecny, nie wykryty. Mikroskopia osadu: nabłonek - pojedynczy w polu widzenia. Mieszkanie - pojedyncze w polu widzenia, przejściowe - pojedyncze w polu widzenia. Białe krwinki - dzieci 0-1-2 w zasięgu wzroku, mężczyźni 0-3 w zasięgu wzroku, kobiety 0-5 w zasięgu wzroku, 0-1 w zasięgu wzroku. Erytrocyty - nieobecne lub izolowane w preparacie, niezmienione 3-4 w trakcie przeglądu. Nie ma soli, małe ilości szczawianów. Szlam - niewielka ilość, w niewielkiej ilości. Bakterie - nieobecne, w małych ilościach. Brak cylindrów, nie wykryto. Cylindroidy - nie, nie znaleziono.

    Prawdopodobnie znów będziemy mieli zastrzyki i coś innego, w analizie ponownie pojawią się bakterie i szczawiany.

    Byłem u lekarza 12/27/16. Powiedział, żeby powtórzyć analizę, po przyjściu do niego zauważyłem, że mocz jest trochę zabłocony, to tak, jakby źle, jest mały nabłonek, ale ogólny obraz nie jest zły. 30.12 ponownie przejdziemy analizę moczu + wysiew.

    P.S. Jeśli chodzi o zużycie wody, zauważam, że moja córka używa jej w normalnej ilości, nie pije napojów owocowych ani soku, ale uwielbia wodę.

    Proszę o radę! Dziękuję

    Niestety, dziecko cierpiało na odmiedniczkowe zapalenie nerek, a teraz możliwe jest przejście do postaci przewlekłej. Martwi się: mikrohematuria (erytrocyty), sole i bakterie. Natura erytrocytów mówi o mikrotraumie dróg moczowych z kryształami szczawianu. Jest to również skaza kwasu moczowego, która może przekształcić się w kamicę moczową, zwłaszcza jeśli można ją prześledzić w rodzinie mamy lub taty.

    Aby wyeliminować stan zapalny bez wysokiego ESR, leukocytozy krwi, możesz prowadzić dziecko bez antybiotyków, tylko na ziołach.

    1. Kedzhibeling, pić zgodnie z instrukcjami.

    Pokrój trawę równomiernie na 2-3 mm, korzenie i owoce - do 3-5 mm, wymieszaj równomiernie.

    - 1 łyżka. mieszanka wlać 350,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 350,0 ml. Pij pół butelki 70,0 ml 5 razy dziennie, przed posiłkami, małymi łykami. Kurs trwa 1,5 miesiąca.

    Kontrola moczu co 7 dni.

    Domyślne ilości podano w łyżkach.

    3. Dieta z oxalurią.

    3.1. Wody mineralne Naftusya, wody Tuskavetsky i sam kurort Truskavets, Krainka. Pij dużo wody.

    Ostre ograniczenie zieleni i warzyw zawierających kwas szczawiowy - sałaty liściaste, szpinak, szczaw, pomidory, wszystkie owoce cytrusowe. Ogranicz mleko i twaróg, wyklucz czekoladę i wszystkie rośliny strączkowe.

    Ogranicz mięso, ryby, drób - do 100,0 g dziennie, trzy razy w tygodniu. Dozwolone są dania zbożowe i mączne, kapusta i kalafior, zielony groszek, soczewica, marchew, rzepa, ogórki, jabłka.

    Chociaż to wszystko, Nikołaj. Szczęście Hai!

    11/22/16 Ksenia

    Julia, cześć.

    Apeluję do ciebie z nadzieją na pomoc.

    12 lat cierpi na osteochondrozę. Ostatnio ujawniono przepuklinę. Oto wyniki ostatniego zdjęcia rentgenowskiego: lordoza lędźwiowa jest zwykle wyrażana. Płytki blokujące sklerotyczne. Spadek wysokości krążka międzykręgowego L5-S1 był wyraźny. Wniosek: osteochondroza kręgosłupa lędźwiowo-krzyżowego. Przepuklina L5-S1.

    Straszne bóle dręczą mnie, nie mogę spać w nocy, bo nawet odwrócenie się z boku na bok jest dla mnie torturą. Główne leki przepisywane przez lekarzy to diklofenak, meloksykam, Xfocam, Mydocalm, Ketorol, Analgin, Kombolipen.

    Tradycyjne leczenie nie pomaga, choroba postępuje. Środki przeciwbólowe również przestały pomagać, ponieważ piję je cały czas, ciało przystosowało się do nich.

    Moja waga to 65 kg. W ciągu ostatnich 3 lat spadłem prawie 20 kg, myślałem, że będzie lżejszy, ale ból staje się coraz silniejszy.

    Julia Evgenevna, czy można całkowicie wyzdrowieć z tej choroby za pomocą ziół? Pomóż proszę.

    Chcę także zapytać osobno, czy sensowne jest wprowadzenie zastrzyków z chondroityny i glukozaminy.

    Aby całkowicie pozbyć się problemów, zwłaszcza problemów stulecia, musisz zmienić swój styl życia. Myślę, że odniesiesz sukces - w końcu udało ci się stracić 20 kg !!

    Niestety, trudno jest postępować bez NLPZ, ale łatwo jest zrobić z nimi wrzód żołądka. Są one potrzebne WYŁĄCZNIE do łagodzenia bólu, ale nie do pozbycia się problemu. Dlatego należy starać się stosować zastrzyki (meloksykam); a jeśli pijesz, pij pod przykrywką ziół lub omeprazolu. Ale ostry ból jest oznaką naruszenia korzenia nerwu.

    Dlatego proponuję taki system.

    1. Nalewka z korzenia żywokostu.

    - 40,0 g korzeni, pokruszonych na zboża, zalać 400,0 ml 60% alkoholu przez 14 dni, od czasu do czasu wstrząsać. Odcedzić, wypić 15 kropli w 70,0 ml wody, 2 razy dziennie. Stosowany głównie do balsamów w okolicy kości krzyżowej.

    2. Zbieranie ziół do usuwania soli i łagodzenia bólu.

    Korzenie: barwienie Maddera (kolor moczu, to normalne) - 1 des.l., Aira marsh - 1, Sabelnik marsh - 2, Rosehip - 2; Gwiazda jest średnia - 4, kwiaty bzu - 3, glistnika wielkiego - 1, skrzyp - 2.

    Pokrój trawę równomiernie na 2-3 mm, korzenie i owoce - do 3-5 mm, wymieszaj równomiernie.

    - 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pij 100 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami, małymi łykami. Kurs trwa 1,5 miesiąca.

    Domyślne ilości podano w łyżkach.

    3.1. Witaminy z grupy B lub Benevron, do picia zgodnie z instrukcją.

    3.2. Wystarczy meloksykam, 5 razy / m, co drugi dzień.

    3.3. Alflutop, 1,0 ml - 10 razy, a następnie 2,0 ml - kolejne 10 razy.

    4. Co najważniejsze, jest to aktywny ruch wzmacniający ramę mięśniową. Rozgrzewka w „.” Rano i ograniczenie obciążenia wzdłużnego kręgosłupa - podnoszenie ciężarów nie więcej niż 2 kg, aby zapobiec przyrostowi masy ciała.

    5. Trakcja sprzętowa.

    I upewnij się, że wykonasz test moczu w celu określenia konkretnych soli, a następnie możesz połączyć się ze specyficznymi schematami oczyszczania. Ale zacznij oczywiście od diety.

    Powodzenia, Xenia! Do zobaczenia wkrótce!

    10/19/16 Natalia

    Witaj, Julio Evgenievna!

    Mam 44 lata. Wysokość - 169 cm, waga - 84 kg.

    W 2008 r. Miała miejsce operacja usunięcia macicy, pozostawiono jajniki i szyjkę macicy.

    Latem tego roku zachorowała na zapalenie oskrzeli i była leczona antybiotykami. Ciężkość choroby została usunięta, było poczucie, że jest chory.

    Na podstawie tego stresu i okoliczności rodzinnych zaczęły się reakcje nerwowe: guzek w gardle, płaczliwość, ściskanie w okolicy klatki piersiowej, niepokój, strach przed śmiercią, gęsia skórka biegnąca przez ciało. Pij Persen i Magne B6, Glycine. Stało się łatwiejsze.

    Zdał test moczu, szczawianów znaleziono - 5-7, ket. - 0,5 mmol / l, biały - 0,15 g / l, er. - 5-10 er / mikron

    Ultradźwięki nerek wykazywały oznaki umiarkowanych rozlanych zmian w nerkach.

    Już nie badany.

    Powiedz mi, co można wykorzystać do ucisku na pacyfikującego Bacillus i wzmocnienia układu nerwowego.

    Najpierw należy zwrócić uwagę na nerki!

    Pamiętaj, aby powtórzyć badanie moczu, pobrać próbkę Nechyporenko, oddać krew na kreatyninę i mocznik i wysłać. W najlepszym przypadku zmiany dawały szczawiany i przewlekłe odmiedniczkowe zapalenie nerek. W najgorszym - kłębuszkowe zapalenie nerek!

    Zacznij pić kolekcję.

    Pokrój trawę równomiernie na 2-3 mm, korzenie i owoce na 4-5 mm, wymieszaj równomiernie.

    - 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedzić, wycisnąć, uzupełnić do 300,0 ml. Pij 100 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami, małymi łykami. Kurs trwa 1,5 miesiąca.

    Domyślne ilości podano w łyżkach.

    2. Jeśli chodzi o Pseudomonas aeruginosa, przejdźmy do propolisu. Podgrzej kawałek 4,0 g lekko i podziel na 4 części. Rozpuszczaj każdy w ustach powoli, przez godzinę. I tak - 4 razy. Kurs - 2 tygodnie.

    Jeśli objawy zapalenia oskrzeli pozostaną, dodaj opłatę w wysokości 1 łyżki. niebieska sinica korzenia. Doskonale koi i kaszle.