Dvoryanchikov Alexander Yuryevich

Guz

Dvoryanchikov Alexander, Moskwa: refleksolog, 4 recenzje pacjentów, miejsca pracy, umówienie się na spotkanie.

2 recenzje
Refleksolog
Ave. Leninsky, 2a
Klinika zdrowego kręgosłupa „Hello!” W październiku

2 recenzje
Refleksolog
Komsomolsky Ave., zm. 17, str. 11
Klinika „Centrum Zdrowia Alpha”

Recenzje (4)

Przeszedłem zabieg akupunktury u Aleksandra Jurija. Chodziłem na sesje około 3 lata, okresy. Ostre warunki i nasilenia mogą bardzo szybko wystartować. Daje bardzo szczegółowe i kompetentne porady dotyczące żywienia itp. Choroby przewlekłe są trudne i długo się goją. Ale wektor leczenia i stan uległy znacznej poprawie. Stałem się silniejszy, pojawiła się więcej energii, mój stan się poprawił. Mogę polecić. Była leczona z powodu powszechnych chorób (niezależność).

Wrażenia z komunikacji z lekarzem są najlepsze. Odwiedziłem konsultację, dowiedziałem się wszystkiego od Aleksandra Jurowicza. Traktował mnie uprzejmie, starał się wyjaśnić najpełniej i wyraźnie, aby odpowiedzieć na wszystkie moje pytania. Przyszedłem do tego refleksologa nie tak po prostu, ale za radą mojego przyjaciela, który już bardzo chwalił tego specjalistę. Podobał mi się lekarz, wzbudza zaufanie do siebie. I jako wskaźnik - wielu pacjentów, którzy chcą do niego dotrzeć. Będę także poddany kuracji, już zdecydowałem. W międzyczasie chciałem tylko powiedzieć moje szczere „dziękuję” doktorowi za wstępną konsultację i tak dobry, ciepły stosunek do mnie.

Podziękowania dla lekarza za kompetentną i rzetelną pomoc! Dzięki profesjonalnemu wsparciu lekarzy udało mi się poradzić sobie z uzależnieniem i całkowicie, całkowicie i nieodwołalnie odmówić papierosów. Chociaż wędzony przez ponad 15 lat i dokładnie. Jestem bardzo wdzięczny Aleksandrowi Jurijowi zarówno za leczenie akupunktury, jak i za ludzką, przyjazną postawę. Profesjonalista, taki jak Dvorjanchik, z przyjemnością się zajmuje. Zdecydowanie polecam tego lekarza, powinien być leczony, ponieważ on sam ma pozytywny wynik i szuka go.

Za radą mojego przyjaciela zwróciłem się do Dvoryachnikova o leczenie i wcale nie żałowałem. Lekarz okazał się bardzo kompetentny, profesjonalny i wrażliwy. Każda procedura, którą miał w swobodnej atmosferze, a co najważniejsze - miała pozytywny wpływ. Byłem zadowolony ze wszystkiego, ponieważ teraz, nawet kilka miesięcy po zabiegu, czuję się świetnie i za to bardzo dziękuję Aleksandrowi Jurijowi ze złotymi rękami. Każdy z pewnością doradzi tak doskonałemu specjalisty w swojej dziedzinie i skontaktuje się z tobą ponownie, jeśli będzie to konieczne.

Dvoryanchikov Alexander Yuryevich Recenzje pacjentów

Witaj, Alexander Y. długo marzyłem o spotkaniu z tobą.
mój syn ma chorobę oczu, światłowstręt, abiatrofię tapetretalną i astygmatyzm.
Jak twój syn może pozbyć się światła fotograficznego i wszystkiego innego?

Mój brat w 2015 r. Wpadł w wypadek. jest w śpiączce. teraz wszystko jest w porządku
i pokazała tomografia
Zmiany torbielowate w obu półkulach móżdżku. proszę mi powiedzieć, co to znaczy? Jak poważne i czy można go wyleczyć?
wielkie dzięki.

Dvoryanchikov A.Yu.
Cześć Dla syna konieczne jest ustalenie dokładnej chińskiej diagnozy, aby przepisać dokładne chińskie leczenie, dlatego w tym przypadku konieczna jest obowiązkowa konsultacja.

O bracie. Nie rozumiałem, jakie skargi miał teraz i co należy leczyć. Ponieważ obecność torbieli nic nie znaczy.

1796 - homeopatia i szczepienia

Klasyczna homeopatia, szczepienia i profilaktyka domowa

o novyanchikova

o novyanchikova

# 1 Wiadomość do iggor din 23 stycznia 2008, 17:17

# 2 Post autorstwa Alexander Kotok »23 stycznia 2008, 17:34

Nasze forum poświęcone jest, jak już wiesz, homeopatii. Klasyczny. To, co robi dr Dvoryanchikov, NIE jest homeopatią. On sam nazywa swoje pole informacyjne przygotowań, jeśli się nie mylę. Ich skład jest nieznany, mechanizm działania, jeśli taki istnieje, również. Na jakiej podstawie leczenie w jego klinice nazywa się homeopatycznym - tylko niebo i on sam wie. Więc po prostu tam nie poszedłeś. Prawdopodobnie w RuNet istnieją fora poświęcone zagadnieniom medycyny niekonwencjonalnej w ogóle. Lepiej zapytaj tam. Tam prawdopodobnie znajdziesz jego pacjentów. Homeopaci nie mają tajnych leków i nie zwalczamy chlamydii. Traktujemy ludzi. Jeśli nie rozumiesz pojęć homeopatii, najpierw przeczytaj to FAQ http://www.homeoint.org/kotok/homeopath. ce / faq.htm

Nawiasem mówiąc, forum nie ma nic wspólnego z Moskwą, „wielką wioską”. W ogóle nie mieszkam w Rosji, wśród moderatorów i konsultantów forum nie ma ani jednego Moskwy.

# 3 Post Enema »23 stycznia 2008, 23:08

# 4 Post Vikulov A.O. »27 stycznia 2008, 17:02

Tylko dla wyjaśnienia.

1. Jego preparaty są przygotowywane metodą niehomeopatyczną. Metoda przygotowania to jego know-how. Wiadomo tylko, że w grę wchodzi piramida Goloda.

2. O pozbywaniu się chlamydii. Wiem o wystarczającej liczbie przypadków pozbycia się chlamydii za pomocą jego metody - pod warunkiem, że chlamydia została wykryta ponownie za pomocą autorskiej metodologii Dvoryanchikov. Z tym wszystkim obecność chlamydii innymi metodami nie jest często potwierdzana. To oczywiście mówi tylko o niedoskonałości wszystkich innych metod.
To znaczy dla wiarygodnego zniszczenia chlamydii w ciele pacjenta metodą Dvoryanchikova, jest bardzo pożądane, aby ta sama chlamydia znalazła się w ciele pacjenta ponownie metodą Dvoryanchikova.

W rzeczywistości jesteśmy zainteresowani patologicznym pragnieniem pana Dvoryanchikova, by nazwać jego metodę HOMEOPATYCZNĄ.

# 5 Post Sergey Muchnik »31 sty 2008, 23:44

Aleksander Y Dvorianchikov

Opis

Alexander Yuryevich Dvorianchikov - refleksolog, certyfikowany specjalista neurologii, refleksologii, medycyny odtwórczej, ziołolecznictwa, psychiatrii i narkologii.

W 1992 roku ukończył MMA. I.M. Sechenov, następnie rezydentura w anestezjologii i resuscytacji. Pracował jako anestezjolog-resuscytator w Institute of Emergency Care. N.V. Sklifosovsky. Ukończył rezydenturę w neurologii, staż w psychiatrii i narkologii, staż w refleksologii.

Został przeszkolony w dziedzinie akupunktury z wiodącymi ekspertami tradycyjnej medycyny chińskiej: profesorem TKM Shi Xinzhen (Pekin), dr Mua Xia (Harbin), dr Yu Chin (klasztor Shao Lin), profesorem TKM Wang Wei (Tianjin), a także znanym specjalistą od refleksologii domowej Klimenko L.M.

Przez 15 lat dr Dvoryanchikov A.Yu. Studiuje i praktykuje Hatha Yoga, Yogotherapy i Ayurvedic Iedicin. Uczestniczy w seminariach zagranicznych i domowych nauczycieli jogi, takich jak Madavan, Acharya Avinesh, Kali Rey, Reinhard Gammenthaler, Boyko V., Sydersky A. Jest uczniem i otrzymał inicjację Mistrza Himalajskiej Jogi Pilota Baby.

Dvoryanchikov A.Yu. aktywnie zaangażowany w popularyzację medycyny wschodniej. Od ośmiu lat regularnie prowadzi indywidualne i grupowe lekcje akupunktury (chen-jeou), tradycyjne praktyki masażu (masaż marma, gua sha, masaż stóp), techniki krwawienia, fitoterapię, terapię jogi, suksha vyam, zarówno w Rosji, jak i za granicą.

W swojej praktyce medycznej Dvoryanchikov A.Yu. aktywnie wykorzystuje tradycyjne metody diagnozy: diagnozę tętna, diagnozę języka, twarzy, muszli uszu. W leczeniu pacjentów szeroko stosowana jest terapia Zhen-ziu, biegle posługuje się metodą „punktów otwartych”, wykonuje akupunkturę zgodnie z systemem Master Tonga, a także wykorzystuje fitopreparaty medycyny chińskiej, tybetańskiej i indyjskiej.

Dvoryanchikov Alexander Yuryevich

Dvorjanchikov Alexander Y. - refleksolog. Bierze udział w klinice: Centrum Zapobiegania i Leczenia Tytoniu i Uzależnień Niechemicznych. Pacjenci zostawili 2 recenzje na temat lekarza na naszej stronie internetowej. Umów się na spotkanie lub napisz swoją opinię na temat pracy specjalisty.

Wyższa edukacja medyczna

Ważny certyfikat według specjalności

Park Kultury (200 m)

Park Kultury (650 m)

Ulica 1905 (200 m)

Smolenskaya (250 m)

Park Kultury (350 m)

Centrum Zapobiegania i Leczenia Tytoniu i Uzależnień Niechemicznych

Park Kultury (200 m)

Lekarz jest bardzo uważny, wyjaśnia wszystko szczegółowo i jasno. Przepisano bardzo ekonomiczne traktowanie. Bez dodatkowych badań i analiz! Odpowiedział na kilka pytań (nawet dotyczących mnie). Do takiego lekarza i fajnie chodź!

Był na recepcji u doktora Dvorjanchikova. Bardzo dobry specjalista. To naprawdę pomaga rzucić palenie. Ponadto, jeśli jesteś naprawdę dostrojony, rzucisz palenie wystarczająco szybko. Oczywiście należy podjąć wysiłki, siła woli musi być gotowa. Lekarz nie jest magiem, nie może rozwiązać problemu przez noc, zwłaszcza jeśli palisz 15 paczek dziennie przez 15 kolejnych lat. Ale wciąż łatwiej. I nie powiem, że to super kosztowna uczta. Polecam więc tego specjalistę wszystkim. Rzuciłem palenie! Nawiasem mówiąc, nie czuła żadnego zerwania i rozdrażnienia.

Czy ktoś był traktowany przez Dvorjanchikova?

Inne tematy. Forum homeopatyczne

Inne tematy ⇒ Czy ktoś był traktowany przez Dvorianchikova?

Wiadomość mar »Aug 29 2017, 18:22

Wiadomość do sma111 »05 wrz 2017, 07:38

Wiadomość sma111 »13 września 2017, 17:04

Guest Post »13.09.2017, 17:25

Wiadomość sma111 »14 września 2017, 08:59

Guest Post »14 września 2017, 16:09

Wiadomość do sma111 »15 wrz 2017, 09:17

Wiadomość do sma111 »15 wrz 2017, 09:28

Guest Post »15 wrz 2017, 10:35

sma111 Dziękuję bardzo za radę. ale pojawiły się nowe pytania, jeśli nie masz nic przeciwko
symptomy NOWOŚĆ, że jest to na przykład ból głowy dokładnie taki, jaki wydawał się NOWOŚĆ, a ból w uszach był dla mnie dobry przez całe moje życie przez 47 lat kilka razy, tak jak to powinno być brane pod uwagę, oczywiście teraz jest inaczej, ale to nie działa w trzecim tygodniu może pomóc geranium (ale Myślę, że będę cierpieć do 30 dni dokładnie po tym, jak muszę zrobić pierwszy opis po przyjęciu FPP dla lekarza
przewlekłe czynniki chorobotwórcze miazm przypisuje się sykozie i możliwe jest antydodowanie 30C po 200 ° C
po pobraniu mocy 6C nie brałem GLS przez 2,5 miesiąca
SFS to thuya, ale z opisu pasuje mi tylko. Ale wróćmy do badania wpływu Tui na układ nerwowy. Pacjent wydaje się być osobą pośpieszną i niecierpliwą. Mówi pospiesznie. Jego ruchy są nienaturalnie aktywne i pospieszne. Jego temperament jest łatwo podekscytowany. Nawet małe rzeczy są gniewne i denerwujące. głównym problemem jest nerwica

Czy alkohol pogarsza działania FPP lub czy w moim przypadku anuluje?

Guest Post »15.09.2017, 11:05

§ 276
Dlatego każda dawka leku, nawet jeśli jest homeopatycznie odpowiednia w tym przypadku choroby, jest szkodliwa, jeśli jest zbyt duża, a przy silnych dawkach powoduje większą szkodę, im wyższy stopień jej homeopatii i wzmocnienia. W tym przypadku powoduje znacznie więcej szkód niż jakakolwiek równie duża dawka leku, która nie jest homeopatyczna i nie ma związku z bolesnym stanem (alopatycznym).
Zbyt duże dawki dokładnie wybranego leku homeopatycznego, a szczególnie często powtarzane, z reguły powodują wiele niepokoju. Często stawiają pacjenta w sytuacji zagrażającej życiu i powodują, że jego choroba jest prawie nieuleczalna. Niszczą naturalną chorobę tak bardzo, że wpływa na zasadę poczucia życia, a pacjent nie cierpi na początkową chorobę od momentu zastosowania zbyt mocnej dawki leku homeopatycznego, ale w wyniku tego leczenia okazuje się, że jest bardziej chory z podobną, ale silniejszą chorobą medyczną, która trudniej leczyć.

Oczywiście, psychika stała się nieco bardziej stabilna, ale ogólnie rzecz biorąc, wciąż uważam minusy za kilka razy większe niż zażywane leki

LiveInternetLiveInternet

-Nagłówki

  • Nauczyciele (23)
  • Ayurveda (18)
  • Natura (14)
  • Architektura krajobrazu (13)
  • Robótki ręczne (11)
  • Astrologia (9)
  • Zdjęcie (8)
  • Humor (5)
  • Podróże (4)
  • Parki (4)
  • Pozytywne (4)
  • Haft wstążkowy (4)
  • Kraje (3)
  • Prognozy (2)
  • Język angielski (1)
  • Biżuteria (1)
  • Garncarstwo, rękodzieło, (0)
  • Design (42)
  • Zdrowie i uroda (71)
  • Indie (21)
  • joga (35)
  • kino (2)
  • Wiadomości (6)
  • Poezja (6)
  • Przepisy (43)
  • Filozofia bytu (95)

-Szukaj według pamiętnika

-Subskrybuj przez e-mail

-Statystyki

Alexander Dvorjanchikov - Sen i marzenia w ajurwedzie

Alexander Yuryevich Dvorianchikov - lekarz-refleksolog, certyfikowany specjalista neurologii, refleksoterapii, medycyny rehabilitacyjnej, ziołolecznictwa, psychiatrii i narkologii.

Wyszkolił medycynę wschodnią od czołowych ekspertów tradycyjnej medycyny chińskiej, profesora Shi Xinzhen (Pekin), dr Mua Xia (Harbin), specjalisty TKM z klasztoru Shao Lin, dr Yu Chin, znanego rosyjskiego specjalisty Klimenko LM, studiował techniki południowoindyjskiego Varma-vidya w Dr. Mohanraj (Tamil Nadu India), a także przeszkolony w medycynie ajurwedyjskiej w Akademii Medycznej w Petersburgu, uczestniczył w seminarium specjalistów medycyny chińskiej tradycyjnej i tybetańskiej.

Przez 10 lat dr Dvoryanchikov studiował i praktykował Hatha Jogę i jogurt.

Jest przeszkolona i otrzymuje osobiste instrukcje od takich specjalistów jak dr Madavan, Acharya Avinesh, Kali Rey, Reinhar Gammenthaler, Victor Boyko, Andrey Sydersky.

Uczestniczył w seminariach wielu zagranicznych i krajowych nauczycieli jogi.

Jest studentem i otrzymał dedykację mistrza Himalajskiego Pilota Jogi Baby.

Przez 7 lat regularnie organizuje indywidualne i grupowe zajęcia z yogoterapii i suksha vyame. Prowadzi coroczne seminaria w Moskwie, Bułgarii i innych miastach Rosji.

MARZENIE I MARZENIA W ZWOLNIONYM

Sen jest ważną częścią naszego życia, osoba spędza trzecią część naszego życia we śnie. Znaczenie snu jest trudne do przecenienia, ponieważ, jak mówią starożytne teksty, sen jest pielęgniarką. Nasze ciało dostaje jedzenie we śnie. Kiedy jesteśmy przebudzeni, jedzmy, otrzymujemy informacje i energię emocji przez cały dzień. Wszystko to musi być w pewnym stanie świadomości, w pewnym stanie naszego umysłu, aby zostać strawionym, musi zostać przekształcone i zasymilowane, to znaczy pochłonięte przez nasze ciało. Wszystko, co postrzegamy przez wszystkie nasze kanały percepcji, poprzez przewód pokarmowy, wszystko to ostatecznie przekształca się w energię. Energia ta jest wydawana na pewne rodzaje aktywności: fizyczne, umysłowe, emocjonalne. Jest to związane z kanałami energetycznymi, które znajdują się głównie na powierzchni ciała i przenoszą tę informację z organów zmysłów do ciała, a z organów wewnętrznych ta informacja następnie trafia do organów działania. I tylko w nocy energia ta zaczyna iść do organów wewnętrznych. A w nocy następuje uzupełnienie odżywiania wszystkich naszych narządów wewnętrznych. Dlatego sen jest karmnikiem dla naszego ciała we wszystkich zmysłach, a także pod względem fizycznych i psychicznych skutków dla ciała. Jeśli ktoś jest chory na jakąś chorobę lub zespół chorób, jakiś rodzaj nierównowagi, ale manifestuje się w różnych obszarach, w różnych formach i jednocześnie ma zaburzenia snu, to jeśli taka osoba normalizuje sen, to około 50% jego dolegliwości znikną wraz z zaburzeniami snu. Wiele rzeczy, które człowiek postrzega jako bolesne, patologiczne stany, są w rzeczywistości wyczerpaniem układu nerwowego i narządów wewnętrznych, które powstają w związku z naruszeniem lub brakiem snu. Dlatego śpij, musimy płacić bardzo ważne.

Dlaczego sen powstaje z punktu widzenia medycyny orientalnej? W ciągu dnia energia krąży przez zewnętrzne kanały i kanały związane z tak zwanymi narządami pustymi: żołądkiem, jelito cienkie, żołądek, pęcherz. Wszystkie te organy działają przez cały dzień. Dlatego dzień odpowiada energii słonecznej, Yang, która daje nam aktywność. A kiedy zachodzi słońce, energia zaczyna iść do księżycowych, gęstych organów, a tym samym energia opuszcza nasze zmysły. Innymi słowy, zaczynamy postrzegać gorsze informacje, błędnie wierzymy, że jesteśmy zmęczeni. Ale tak powinno być. Ciało wysyła go w innym kierunku do innych celów. Dlatego też, w dobry sposób, na podstawie tych codziennych rytmów dobowych, osoba musi odpowiednio wcześnie położyć się spać. A kiedy słońce wschodzi, energia przemieszcza się z gęstych organów do pustych organów i osoba zaczyna być aktywna.

Źródłem wszelkiej energii życiowej jest słońce. Jeśli ktoś żyje w tej strefie klimatycznej, w której słońce jest bardzo małe, to ma a priori małą energię życiową i nie może sobie pozwolić na wydawanie tak dużo, a i tak powinien odpocząć więcej. Jeśli człowiek żyje cały czas ze słońcem, wtedy ma dużo energii i może mniej spać. Jeśli nie zmieni swojego stanu energetycznego w taki czy inny sposób, to w określony sposób nie obudzi jego wewnętrznego słońca.

W tym rytmie okołodobowym należy podkreślić następujące. Jeśli weźmiemy pod uwagę dzień z punktu widzenia Ajurwedy, to od 7 do 21 odnosi się do elementów ziemi. Czas od 9 do 23 odnosi się również do elementów ziemi. Ponadto, od 23 do 3 godzin, z punktu widzenia Ajurwedy, jest czas ognia, czas odbicia ognistej energii. Dlatego od 7 do 9 wieczorem osoba powinna odpoczywać, ale kiedy nadejdzie drugi dwustronny czas ziemi od 9 do 11 wieczorem, człowiek powinien spać spokojnie, ponieważ jest to najbardziej korzystny czas, gdy mózg wpada w stan spoczynku. Jeśli osoba jest aktywnie obudzona w tym czasie, pokonuje samego siebie, wtedy czas ognia księżyca zaczyna się, drugi raz dołu, czas przebudowy dołu, naprzeciwko południa, które jest bardzo silnie związane z mózgiem. Ponieważ jeśli ogień w ciągu dnia przejawia się bardziej w obszarze trawienia, wówczas ogień nocny manifestuje się bardziej w postaci ognia myślowego, w postaci ognia mózgowego. Osoba bardzo aktywnie myśli, aktywnie działając, jeśli nie śpi w tym czasie. A jego mózg w tym czasie może podać poprawną, pozytywną informację, która w każdym razie będzie dla niego destrukcyjną czynnością.

Jeśli przełożysz tryby godzinowe do systemu kanałów, a następnie od godziny 23.00 do 1 w nocy, do trzeciej nad ranem woreczek żółciowy i wątroba zaczną być tak aktywne, jak to możliwe, co stymuluje nie tylko jego aktywność umysłową, ale także aktywność trawienną. Często do tego czasu do godziny 11 wieczorem osoba zaczyna jeść. Z punktu widzenia godzin ajurwedyjskich, począwszy od godziny 21.00, cała noc jest podzielona na 3 strefy po dwie godziny. W tym czasie występuje maksymalne nasycenie narządów i układów energią, dzięki czemu organy i układy odpoczywają tak bardzo, jak to możliwe. Z punktu widzenia Ajurwedy, od 21 do 23 wieczorem, umysł jest najbardziej zrelaksowany Umysł spoczywa od 23 do 1 godziny, a ciało spoczywa od 1 do 3 w nocy. Dlatego bardzo ważne jest, aby spać w tym czasie. A w tym okresie, jeśli osoba śpi, wystarczy, że osoba w pełni wypocznie. I tylko dla ludzi, którzy są wystarczająco słabi, wystarczająco wyczerpani, nadal trzeba spać do 5 rano, aby maksymalnie tłumić dosha vata.

Transfer godzin jest raczej niekorzystny, co niesie ze sobą szereg niekorzystnych sytuacji stresowych i stresowych w ciele. Ze względu na fakt, że rytmy okołodobowe wysiadają, większość ludzi ma pewne zaburzenia wegetatywne i psychiczne u większości ludzi. Ale w ciągu 7-10 dni organizm dochodzi do odszkodowania.

Jeśli osoba nie śpi w tych godzinach, a zwłaszcza jeśli nie śpi po 23 godzinach, to bardzo silnie wpływa na stan jej układu nerwowego i nabywa jej wyczerpanie, neurastenię, ze wszystkimi wynikającymi z tego konsekwencjami. Ogromna liczba osób narzeka na to: jest to słaba koncentracja uwagi, drażliwość i bóle głowy oraz słaba percepcja informacji. Dlatego prostym sposobem leczenia takich dolegliwości jest przywrócenie normalnego rytmu dobowego. Im silniejsza osoba jest chora, tym słabszy lub młodszy jest, lub starszy, tym bardziej musi podążać za tym rytmem.

W przypadku aktywności umysłowej najkorzystniejszym czasem jest śniadanie (pod względem wczesnego wstawania) do godziny 13.00. Potem jest jego upadek z powodu tego, że w dzień jest wata. Ponownie od 7 do 9 jest czas aktywności umysłowej.

Co dzieje się z energiami i jak wpływa na nasz stan, gdy osoba zasypia. Powiedzieliśmy, że przychodzi sen, ponieważ energia trafia do organów. Ale jest inny główny powód. Nasza główna energia, która porusza wszystko w naszym ciele, to znaczy prana, idzie do czakry serca podczas zasypiania. A kiedy większość energii przechodzi do czakry serca, osoba zasypia. W czakrze serca jest źródłem prany, a kiedy prana wraca do swojego źródła, umysł uspokaja się. Inne typy prany są kontrolowane, ponieważ prana-vayu kontroluje wszystkie inne typy prany. Osoba uspokaja się, relaksuje, przestaje kichać, mruga, ziewa, kaszle i śpi.

Co więcej, prana poprzez czakrę anahata lub kanał centralny wchodzi do sushumny, a jeśli osoba ma pranę, weszła w śushumnę, wtedy osoba jest w stanie bardzo głębokiego snu, spokojna, bez niepokoju i bez rozbudzenia i bez snów. Są ludzie, którzy powoli śnią, wynika to z faktu, że prana-vayu bardzo powoli wchodzi w czakrę anahata. Jest sytuacja odwrotna, osoba może natychmiast zasnąć i natychmiast obudzić się w ciągu 1-2 godzin. I tak może trwać całą noc. Taka osoba ma zbyt dużą pranę. Wchodzi w czakrę anahata, a następnie wychodzi z niej. Znowu zaczyna poruszać się po innych kanałach i podnieca zmysły.

Jeśli energia wychodzi z czakry anahata, to wychodzi na dwa boczne kanały, są to kanały słoneczne i księżycowe, idę i Pingala. Prana-vayu jest lekkie i mobilne, waha się od czakry anahata do korony. Dlatego, zgodnie z Ideą lub Pingalą, wznosi się ona w Czakrze Vishudhi. A kiedy wznosi się do czakry gardła, zaczynamy śnić. Globalny wniosek - osoba, która jest w głębokim spokoju pran, w żadnym wypadku nie powinna widzieć snów. Z punktu widzenia energii, a zatem z punktu widzenia pełnego zdrowia, człowiek nie powinien mieć snów. Prana musi być w anahacie i sushumnie przez całą noc.

Są sytuacje, gdy człowiek budzi się rano i myśli, że nie widział marzeń. Ale podczas gdy są objawy, które wskazują, że je widział. Porozmawiamy o tym później.

Jeśli prana wejdzie do jednego z kanałów, zaczniemy otrzymywać odczucia charakterystyczne dla tych kanałów. Podnieśliśmy zmysły i te organy, które są związane z tymi zmysłami. Dlatego osoba we śnie może słyszeć mowę, znajomą lub nieznaną, może smakować, to wszystko może być bardzo oczywiste. Niektórzy widzą coś, inni słyszą, inni wciąż coś czują.

Jeśli osoba nie ma snów, oznacza to, że jego energia jest pod kontrolą, jest najbardziej korzystna dla jego kondycji psychicznej i fizycznej. Taka osoba maksymalnie oszczędza energię.

Jeśli człowiek tak naprawdę nie śni, to znajdując jego energię w nocy w sushumnie, jego ciało naprawdę odpoczywa i jest w pełni wypełnione energią. Dlatego zazwyczaj taka osoba, bez względu na to, jak bardzo spał, czuje się wypoczęta, wesoła i aktywna. Jeśli osoba nie miała energii w sushumnie lub była za mała, w tym przypadku osoba nie jest wypoczęta, nie spała, złamana i niezadowolona. Jeśli ktoś nie ma snów, a on jest przytłoczony i nieszczęśliwy, to jest to sytuacja, w której jest całkowicie oczywiste, że obserwował on sny całą noc, ale z powodu głębokiego wyczerpania układu nerwowego nie może ich zapamiętać.

Istnieją trzy rodzaje snów. To jest pozytywne sny, negatywne sny i prorocze sny. Sen jest pozytywny w istocie jego wpływu i informacji, które nosi, jeśli podczas snu czujesz się dobrze, czujesz się komfortowo i czujesz się szczęśliwy. Sen jest negatywny, jeśli uczucia we śnie są negatywne. Jeśli budzisz się po śnie ze stanem dodatnim, sen jest pozytywny. Jeśli widzisz niezbyt dobry sen, ale przebudzony w dobrym stanie, należy to interpretować jako dobry sen. Oznacza to, że jego zawartość jest iluzoryczna i nie działa na ciebie.

Oddzielnie są to tak zwane prorocze (prorocze) sny. A te prorocze sny są związane z faktem, że prana wchodzi w tę czakrę podczas snu, który w obecnej chwili jest w stanie maksymalnego nadmiernego pobudzenia, aktywności i, odpowiednio, największego przeludnienia informacji. Oznacza to, że w tym przypadku dla osoby otwiera się pewien kanał energetyczny, który nie może być osiągnięty w stanie przebudzenia umysłu. A osoba otrzymuje bardzo specyficzną, bezpośrednią informację. Bardzo często, aby uzyskać takie informacje, aby uzyskać takie „prorocze” sny, stosuje się różne techniki jogi, aby wyłączyć umysł, pozostawiając umysł aktywny. W tym przypadku osoba może poczuć pewną energię przepływającą do pewnych centrów energii i bezpośrednio do trybu konceptualnego dla niego. To znaczy, gdy osoba zaczyna widzieć i słyszeć to, czego nie ma w życiu codziennym. Do tej kategorii należą także prorocze sny. Ktoś jest spontaniczny, z powodu nadmiaru energii niektórych czakr, a ktoś jest celowany z powodu pewnych praktyk wyciszania umysłu w postaci koncentracji, medytacji, jogi nidr i innych.

Aby osoba otrzymała informacje pozazmysłowe z powodu podwyższonej wrażliwości, muszą być 2 warunki: 1. musi być podwyższona wrażliwość. Osiąga na dwa sposoby. Albo pochodzi z głębokiego złego stanu zdrowia, z bardzo wysokiej waty, albo są to opanowane techniki jogi lub czikung, kiedy osoba zaczyna odczuwać wszystko, koncentrując swoją uwagę. Czuje wszystko na poziomie ciała fizycznego, potem na poziomie energii, a następnie na poziomie cienkiego ciała zaczyna to wszystko czuć. 2. Osoba musi mieć nadmiar energii w określonym miejscu. Sygnał musi pochodzić skądś, aby mógł go odebrać. Wynika to z obecności jakiegoś bolesnego skupienia. Bolesność może być na poziomie ludzkiej psychiki, na poziomie jego emocji lub doznań. Może to jest na poziomie fizycznego ciała i wtedy będzie postrzegane przez niego jako swego rodzaju agent informacyjny. A potem może albo zarządzać tą informacją, albo po prostu ją pomija i może to dla niego nie przynieść.

Wszystkie sny, jak powiedzieliśmy, mogą mówić o pewnych odchyleniach w ciele. Może być zarówno bardziej pozytywny, jak i negatywny, ale w każdym razie odchylenia, te warunki są niestandardowe. Ale w taki czy inny sposób wszystkie sny mogą jasno mówić o tym, co dzieje się w ludzkim ciele lub co może się wydarzyć w zależności od tego, co jest teraz na poziomie energii w jego ciele, które czakry są przepełnione, które czakry są puste, gdzie ruch energii. Dlatego w Ajurwedzie istnieje wiele znaków i prognoz, wskazujących, czy dana osoba ma dobrą przyszłość, korzystny rozwój sytuacji, czy też jest negatywna. I możesz wyraźnie powiedzieć, że będzie to oparte na tym, co widzi osoba. Ponieważ każdy sen związany jest z pewnymi elementami, w zależności od koloru snu, w zależności od zapachu snu, w zależności od tego, co widzi osoba. Jest to związane zarówno ze stanem jego psychiki, jak i stanem jego organów wewnętrznych. Wiele takich pozycji jest niekorzystnych dla osoby, która widzi sen.

Niekorzystne wzorce snu, które są niekorzystnymi prekursorami wydarzeń. To jest bambus, bluszcz, ptaki siedzące na głowie mężczyzny, ogolona głowa, jeśli osoba jest otoczona przez pnące się wrony lub kobiety, jeśli osoba spożywa mięso lub ryby we śnie, jeśli osoba jest uwikłana w glony lub trzciny, lub w gałęzie drzew, jeśli osoba śpi na cmentarzu, jeśli spadnie na popiół, w piasek, w błoto lub bagno. Jeśli dana osoba widzi ludzi w czerwonych lub czarnych ubraniach, jeśli dana osoba widzi, jak jest myta lub naoliwiona. Jeśli ktoś widzi siebie w wieku. Jeśli osoba tnie lub goli włosy na głowie lub wąsach (dla siebie, dla innych, jest to negatywny sen o tej osobie). Jeśli ktoś kupuje złoto lub żelazo, jeśli ktoś widzi, jak jego zęby wypadają lub usuwają zęby lub oczy, albo nie ma zębów i oczu. Jeśli ktoś widzi zniszczenie drzew, miast, gór. Jeśli ktoś widzi w swoim rozumieniu złych ludzi.

Jeśli ktoś widzi czarną kobietę lub czarne włosy, paznokcie, bez ubrania lub z podartymi ubraniami, jeśli ta kobieta jest na cmentarzu lub w innych nieprzyjemnych miejscach, to jest to pytanie, które osoba widzi śmierć, boginię śmierci.

Sen jest czynnikiem wpływającym na to, że energia weszła w określone miejsce podczas spokojnego umysłu. Jeśli osoba miała stan transu, który można uzyskać przy otwartych oczach, to dlaczego energia nie mogła wejść w określone miejsce, a to, co było widziane, było widoczne. W nidrze jogi umysł jest spokojny, a umysł jest przytomny, nie ma żadnych rozrywek, osoba niczego nie widzi ani nie słyszy, ale postrzega. Dostrzega takie rzeczy pozazmysłowe.

Jeśli sen jest zły, można go zneutralizować albo przez pewne rytuały, które istnieją w różnych tradycjach, albo przez dystrybucję łask i poświęceń.

Jeśli ktoś ma zły sen, a potem wyraźnie widzi dobry sen, na jedną noc, bez budzenia się, to z punktu widzenia wiedzy wedyjskiej niekorzystny sen zostaje zneutralizowany.

Praca ze snami jest w jodze, a zwłaszcza w tradycjach tybetańskich.

Korzystne wzorce snu. Jeśli ktoś marzy o bogach, kapłanach, żywej krowie, dobrych, odnoszących sukcesy ludziach, jasnym ogniu, czystej wodzie, małych dzieciach, ludziach w białych strojach, parasolu lub ludzi pod parasolem, lustrze, trujących roślinach, owocach, białym obrusie, białych kwiatach. Jeśli ktoś widzi siebie wchodzącego w góry, wzgórza i schody pałacowe, wspina się na drzewa, zwłaszcza drzewa owocowe. Jeśli ktoś jeździ konno, na słoniu. Jeśli ktoś kąpie się w rzece lub morzu. Podróż na Wschód. Jeśli ktoś widzi, jak niektóre kłopoty od niego odejdą, które ma w swoim życiu, albo odzyskuje zdrowie po jakiejś chorobie, albo otrzymuje prezenty od zmarłych krewnych lub od bóstw. Albo widzi, że pokonuje swoich wrogów, wszystko to jest niezwykle korzystne sny, które zapewniają człowiekowi długie życie, zdrowie i bogactwo. Jeśli ktoś widzi, jak niektóre kłopoty od niego odejdą, to ma w życiu, albo wraca do zdrowia po jakiejś chorobie. Albo otrzymuje prezenty od zmarłych krewnych lub od bóstw. Albo widzi, że pokonuje swoich wrogów. To są wszystkie niezwykle korzystne sny, które dają człowiekowi długie życie, zdrowie i bogactwo.

Porozmawiajmy teraz o snach na poziomie fizycznego ciała i stanów.

Jeśli dana osoba ma problemy z wątrobą, taka osoba będzie miała sny związane ze złością. Może śnić, że jest zły, wściekły. Ponadto, w przypadku chorób wątroby, osoba może zobaczyć, jak kiełkują rośliny (nerki, trawa). Niektóre bujne ceremonie, śluby i inne. Pojednanie niektórych partii. Szybko poruszające się obiekty, ludzie lub ty. Spadające skały, śnieg. Pszenica, jęczmień, gryka, śliwki, winogrona, oliwki. Kurczak, kurczaki, orły i jaskółki.

Jeśli osoba ma problemy z sercem, taka osoba śmieje się bardzo głośno we śnie. Potrafi śmiać się realistycznie, ale widzi, jak się śmieje. Osoba z niezdrowym sercem widzi we śnie wystający język, ludzi i ubrania w czerwonych odcieniach, piękne i radosne twarze ludzi. Widzi pot spływający po jego twarzy. Letni upalny dzień, ogień. Rośliny kwitnące. Czosnek, musztarda, cebula, rzodkiewka, morela, żyto, baran, koza. I jest to bardzo typowe dla ciężkiej choroby serca, gdy osoba śni o wężu.

Jeśli dana osoba ma problemy z trzustką i śledzioną, to we śnie słyszy muzykę, śpiew lub ludzi śpiewających lub grających muzykę, odpowiednio. Osoba może śnić o ustach i ustach. Widzi plotkujących ludzi. Może smakować słodko. Może mieć uczucia, że ​​jego ciało jest bardzo ciężkie we śnie i nie może się w ogóle poruszać. Jeśli ktoś widzi żniwo, centrum miasta, jeśli widzi korzenie roślin lub zbiera korzenie roślin. Jeśli ktoś widzi konkurencję, a są ludzie z dobrze rozwiniętymi mięśniami. Jeśli dana osoba widzi daty, proso, słoneczniki, maki, krowy i króliki, a także żurawie.

Jeśli ktoś narusza płuca, to we śnie osoba widzi lub czuje strach lub udrękę psychiczną, tęsknoty lub krzyki we śnie. Albo widzi, jak pokazuje większą wytrzymałość, stanowczość w rozwiązywaniu niektórych problemów w negocjacjach. W chorobach płuc osoba widzi we śnie owłosionych ludzi lub włosy na ciele ludzi. Nosy. Jeśli ktoś widzi jesienne krajobrazy, zwiędłe drzewa, zwiędłe drzewa. Jeśli widzi, wszystko jest bardzo białe i czyste. Jeśli ktoś widzi ludzi przywiązanych do niego (są do niego przywiązani i przywiązani do niego). Jeśli widzi ryż, kolendrę, pomarańcze, brzoskwinie i kadzidło. Jak pies, koń i wróbel.

Są to klasyczne teksty, informacje te opierają się na jakości pierwiastka podstawowego. To, co zasila ten organ lub odpowiada jego smakowi i zapachowi, jego esencji energetycznej - wszystko to odbija się we śnie.

Jeśli ktoś ma problemy z nerkami, widzi we śnie, jak jego kręgosłup pęka lub bardzo boli. Osoba doświadcza strachu we śnie, jęczy we śnie. Mężczyzna chce oddać mocz we śnie. Jeśli osoba naprawdę oddaje mocz we śnie, oznacza to, że ma słabą nerkę. Jeśli osoba czesała włosy. Jest to na ogół niesprzyjający sen, który sugeruje, że osoba cierpi na pierwotną energię życiową. Jeśli człowiek jest zimny, kurczy się z zimna, jeśli osoba widzi uszy, czarny kolor, zima. Jeśli ktoś widzi wychudzoną, szorstką twarz. Magazyny i piwnice. Ryby solone, rośliny strączkowe, kasztany, świnie i szczury, a także gęsi i kaczki.

Jeśli ktoś ma problemy z żołądkiem, widzi jedzenie, ponieważ dużo je we śnie. Jeśli ktoś ma problemy z jelita grubego, widzi bardzo duże przestrzenie - pola, lasy. Jeśli ktoś ma problemy z woreczkiem żółciowym, to przede wszystkim widzi wojnę, kłótnie, samobójstwa, różnego rodzaju bitwy.

Umysł zawsze przyciąga to, co jest w środku. Osoba zawsze zauważa dokładnie to, co widzi jego umysł. W astrologii wedyjskiej uważa się, w zależności od tego, kto astrolog wielbi, otrzymuje energię tych bóstw. Jeśli ktoś wielbi bóstwa, które są na poziomie sattvy, wtedy osoba otrzymuje te energie i widzi tylko dobre rzeczy w horoskopie i nie może odczytać problemów osoby. Jeśli ktoś wielbi bóstwa znajdujące się w tamo-gunie, wtedy otrzymuje te energie i widzi wszystkie problemy, które są, będą i będą. I nie może powiedzieć niczego zasadniczo dobrego, ponieważ te kanały są mu dane. Niewielu astrologów widzi obu.

Jeśli ktoś ma problemy z pęcherzem, widzi, jak wędruje w nieznanych miejscach, jak się boi, że może się zgubić.

Jeśli ktoś ma problemy z układem rozrodczym, widzi kilka scen miłosnych lub widzi wodę.

Jeśli ktoś ma problemy z głową, często widzi rzeczy takie jak odcięcie głowy lub widzi siebie bez głowy.

Jeśli dana osoba ma problemy z kręgosłupem, widzi spadające zęby.

Działania mające na celu dobry sen.

Aby to wszystko nie działało na was wszystkich, absolutnie konieczne jest, aby ciało poszło spać w odpowiednim stanie. Jeśli ktoś zjadł późno, cała jego energia idzie na trawienie pokarmu, energia nie może wejść w anahatę, ponieważ energia jest w manipurze. Dlatego nie jest konieczne chodzenie do łóżka z pełnym brzuchem. Nie możesz także głodować, zwłaszcza jeśli dana osoba ma wysoką watę. Osoba musi jakoś uspokoić swój umysł, wskazane jest użycie pewnego rodzaju modlitwy lub technik medytacyjnych przed snem, 5, 10, 30 minut, aby doprowadzić umysł do stanu jednopunktowości. Żeby nie spieszył się ze wszystkimi przypadkami, ale mógł się jakoś zatrzymać.

Ponieważ na wszystkie pytania dotyczące snu odpowiada ruch prany, gdzie on pójdzie, konieczne jest zrobienie czegoś, co uspokoi pranę. Osoba powinna znajdować się w cichym i ciepłym pokoju, a jeśli to możliwe, powinna skulić się olejem sezamowym, przynajmniej jego rękami, stopami, mostkiem, pępkiem i koroną. Konieczne jest stosowanie ciepłych olejów - słonecznika, sezamu, musztardy. To, co daje ciężkość i ciepło. Można stosować różne środki - Stressky, Memostrong, a także mleko z gałką muszkatołową i miodem, jeśli jest to zgodne z konstytucją.

Dvoryanchikov Alexander Yuryevich

Recenzje lekarza

Wszystko przyszło do nas, więc wszystkim polecimy lekarza. Ponieważ lekarz jest bardzo, jak sądzę, piśmienny! Po pierwsze, przyjechaliśmy z przyzwoitą ilością dokumentacji medycznej, z pełną historią. Bardzo dokładnie podszedł do pytania o zbadanie wszystkich wyciągów, które przynieśliśmy. W celu dokładnego zdiagnozowania wykonano pełne badanie. Lekarz po prostu ze wszystkich stron okazał się profesjonalistą! Myślę, że koszt jest całkowicie akceptowalny dla specjalisty tego poziomu! Myślę, że ten lekarz w pełni pracował za opłatą wstępu. Sam nawet myślę o zapisaniu się na to, ponieważ przypominam sobie również o problemach zdrowotnych.

Długo dręczony jednym problemem. Usiadłem, dopóki nie można było tego znieść. Cóż, czytamy o tym lekarzu i postanowiliśmy się do niego zwrócić. Co mogę powiedzieć, że profesjonalista jest profesjonalistą. Otrzymaliśmy znacznie więcej informacji niż oczekiwano. Dlatego są zadowoleni z konsultacji, wysoko wykwalifikowani pod względem płatności, ogłosili wszystko. Nie narzucali niczego niepotrzebnego. Pod wrażeniem, że wybór został nam przydzielony.

Lekarze są wybierani na porady i regalia. Lekarz jest bardzo wrażliwy, wykształcony. Jako specjalista jest bardzo surowy, zwracanie uwagi na niuanse jest dość duże. Atmosfera w recepcji jest komfortowa, bez zanadto. Lekarz przepisał mi lekarstwo. Dobry odbiór. Teraz używam leków, które przypisał mi lekarz, podczas gdy nie ma wyraźnych wyników.

Dvoryanchikov Alexander Yuryevich

Skontaktuj się z nami

  • ul. Ostozhenka, d. 53A

Wrażenia z komunikacji z lekarzem są najlepsze. Odwiedziłem konsultację, dowiedziałem się wszystkiego od Aleksandra Jurowicza. Traktował mnie uprzejmie, starał się wyjaśnić najpełniej i wyraźnie, aby odpowiedzieć na wszystkie moje pytania. Przyszedłem do tego refleksologa nie tak po prostu, ale za radą mojego przyjaciela, który już bardzo chwalił tego specjalistę. Podobał mi się lekarz, wzbudza zaufanie do siebie. I jako wskaźnik - wielu pacjentów, którzy chcą do niego dotrzeć. Będę także poddany kuracji, już zdecydowałem. W międzyczasie chciałem tylko powiedzieć moje szczere „dziękuję” doktorowi za wstępną konsultację i tak dobry, ciepły stosunek do mnie.

Podziękowania dla lekarza za kompetentną i rzetelną pomoc! Dzięki profesjonalnemu wsparciu lekarzy udało mi się poradzić sobie z uzależnieniem i całkowicie, całkowicie i nieodwołalnie odmówić papierosów. Chociaż wędzony przez ponad 15 lat i dokładnie. Jestem bardzo wdzięczny Aleksandrowi Jurijowi zarówno za leczenie akupunktury, jak i za ludzką, przyjazną postawę. Profesjonalista, taki jak Dvorjanchik, z przyjemnością się zajmuje. Zdecydowanie polecam tego lekarza, powinien być leczony, ponieważ on sam ma pozytywny wynik i szuka go.

Za radą mojego przyjaciela zwróciłem się do Dvoryachnikova o leczenie i wcale nie żałowałem. Lekarz okazał się bardzo kompetentny, profesjonalny i wrażliwy. Każda procedura, którą miał w swobodnej atmosferze, a co najważniejsze - miała pozytywny wpływ. Byłem zadowolony ze wszystkiego, ponieważ teraz, nawet kilka miesięcy po zabiegu, czuję się świetnie i za to bardzo dziękuję Aleksandrowi Jurijowi ze złotymi rękami. Każdy z pewnością doradzi tak doskonałemu specjalisty w swojej dziedzinie i skontaktuje się z tobą ponownie, jeśli będzie to konieczne.